valentine

Valentine’s Day – daruire, prietenie, iubire

Asemenei sarbatorii de Halloween, Valentine’s Day nu e romaneasca. Insa … avalansa de imagini e atat de mare si agresiva in aceasta perioada, incat decat sa ii ferim pe copii de a lua parte la ea si decat sa le interzicem “iubirea”, mai bine sa-i invatam ca iubire nu inseamna doar 2 indragostiti pe strada, ci si iubirea dintre doi parinti, iubirea parintilor pentru copii, a copiilor pentru colegii lor; dragoste nu inseamna doar sarutari si ravase dulci, ci si prietenie, darnicie, colegialitate, compasiune, empatie, bucurie, stare de bine langa cineva, atentie, grija, bunatate.

Mi-am inceput ziua cu … prietenie. “Vrei sa fii prietenul meu?”, i-am intrebat pe cei 30 de elevi ai mei. Le-am pregatit pungute cu bomboane si inimioare cu mesaj.

Au fost surprinsi si m-au intrebat ce e in pungute. Margele? Bilute? Bomboane? Unii au decis sa le manance pe toate, altii sa manance numai vreo 2-3 si pe restul sa le pastreze, altii sa le pastreze pe toate, iar Teo a spus ca ea mananaca 3, iar restul le pune in posta pentru parintii sai.

Apoi am avut o ora de pictura inimioasa. Am realizat modele cu inimioare. Si baietii s-au prins in joc, desi as fi crezut ca vor respinge o idee atat de feminina.

Toate lucrarile arata MINUNAT !

La ora de engleza teacher le-a citit o carte: Henry and the Valentine Surprise si i-a invatat o poezie:
I’m like a cabbage
Divided in two
I give the leaves to others
But the hear I give to you

Si eu am primit 2 biletele de dragoste. De fapt cam in fiecare zi primesc ori un desen ori o scrisorica.

Sa fim prieteni.

Ema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.