ciocolata

O zi cu ciocolata de Valentine’s Day

Anul acesta, de Valentine’s Day, vom vorbi despre ciocolata. Mi-am pregatit activitati pentru disciplinele din orar. Voi servi copiii cu ciocolata si vom citi impreuna un text despre istoria ciocolatei. Va descriu mai jos activitatile. Ne vom intinde cu aceste activitati pe parcursul a doua zile. Mi-am rezervat si activitati despre prietenie, deoarece cred ca acum e o ocazie potrivita pentru acest subiect.

ciocolata

Istoria ciocolatei

La prima ora din program voi servi copiii cu ciocolata. Nu le voi da multa, va fi doar un patratel pentru fiecare. Ii voi ruga sa ne spuna ce stiu ei despre ciocolata, cum cred ca se fabrica, ce ingrediente se folosesc. Am pregatit un text despre istoria ciocolatei. Este un text nonliterar. Daca stiti voi vreo legenda, o povestire despre cacao si ciocolata, va rog sa imi dati de stire. Am cuprins in text si nume de tari, de oameni, de fabrici, diferite denumiri deoarece am studiat substantivele comune si proprii. Din loc in loc am presarat si adjective, si pe acestea le-am invatat. Ma voi folosi de text ziua urmatoare pentru a identifica partile de vorbire.

Dupa ce vom citi textul le voi arata copiilor cum sunt boabele de cacao adevarate. Gasiti sa le cumparati. Curajosii pot sa le rontaie.

Puzzle cana cu ciocolata

La ora de matematica suntem la impartiri. Le-am pregatit copiilor un puzzle cu impartiri. Ei trebuie sa decupeze piesele si sa le asambleze, astfel incat sa obtina o cana. Piesele se asaza ca si piesele de domino, exercitiul se potriveste cu rezultatul. Gasiti acest puzzle in documentul de la sfarsitul acestui articol. Cana e realizata de mine in PowerPoint, cu forme geometrice. Pe cana am trasat linii ca sa o impart in bucati. pe fiecare bucata am potrivit casete de text cu exercitii si rezulatte. Apoi cu functia Snipping Tool (o puteti accesa cu un shortcut Windows logo key + Shift + S) am decupat fiecare piesa. Am imprastiat piesele pe o pagina, ca sa nu fie in ordine. Am pus pe o pagina 4 seturi si pe o alta 2 seturi si atentie, nu am probat cum se printeaza si cum se decupeaza, daca sunt prea mici sau prea mari deoarece acasa nu am imprimanta. Va recomand sa incepeti cu cea cu 2 seturi.

Ritmuri cu ciocolata

La ora de muzica vom incepe cu a pregati o ciocolata calda obtinuta din 3 lingurite de cacao, o lingurita de zahar si 2 lingurite de apa. Copiii vor amesteca foarte bine ingredientele, apoi le voi turna peste pasta obtinuta apa calda. Apoi, pe langa alte continuturi pe care le avem de abordat – sunetul si nota La, vom exersa si unul dintre aceste ritmuri: Box of Chocolates Rhythm , Peanut Butter versus Jelly si ritmul acesta in perechi AICI

Deasemenea, pe Twinkl gasiti o multime de materiale cu si despre ciocolata, si in engleza, dar si in romana. Eu voi folosi o prezentare PowerPoint care contine si un film ce arata cum se recolteaza boabele de cacao: AICI.

Gasiti documentul cu fise AICI. Are mai multe formate, alegeti ce vi se potriveste.

Daca aveti si alte idei pentru ziua cu ciocolata, va invit sa scrieti un comentariu.

Alte articole pe blog: Joc de cunoastere, Valentine’s day – activitati.

Ema

1 thought on “O zi cu ciocolata de Valentine’s Day”

 1. De la sămânța arborilor de cacao la dulcele iubit de întreaga lume – 🍫🍫🍫 – există un proces fascinant care te duce prin pădurile tropicale la fabricile de ciocolată.

  Un fermier trebuie să aştepte de la 3 la 5 ani până când un arbore tânăr de cacao va da prima sa producție. Semințele se recoltează manual şi se usucă în mod natural.

  Mai mult de 90 la sută din recolta de cacao la nivel mondial este produsă de micii proprietari din fermele de subzistență unde plantarea este nedezvoltată. Toți indicatorii arată că s-ar putea ajunge la un deficit de ciocolată de 100.000 de tone pe an în următorii câțiva ani. În America Latină, în special în Ecuador, fermierii au început să spună că au nevoie să aducă secolul 21 în munca lor, să regândească această cultură. De ce durează această soluționare atât de mult?

  Industria producătoare de ciocolată pare să nu fie deranjată de deficitul boabelor NATURALE de cacao. Probabil că obținerea chimică a acestui produs este mai puțin costisitoare și de aici dezinteresul dovedit în dezvoltarea și modernizarea producției naturale de boabe de cacao.

  🎬 https://youtu.be/DMT7EnJ_Kp8 (Brad Makes Chocolate_part I)
  🎬 https://youtu.be/nCMGU846iTI (Brad Makes Chocolate_part 2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.