Povestea unui polonic si cateva activitati

La clubul de lectura am achizitionat pentru toti copiii din clasa o carte fantastica: Povestea unui polonic de Mihaela Cosescu. E o carte in versuri, amuzanta, pe gustul copiilor. Are imagini frumoase, povestea e interesanta. E o carte despre prietenie, despre a-l ajuta pe celalalt, e despre acasa si despre lucrurile care sunt cu adevarat importante in viata noastra.

 

povestea

 

Povestea si cateva activitati

Am citit cu copiii in anii trecuti si alte carti scrise de Mihaela Cosescu si chiar ne-am intalnit cu ea pe Zoom. Puteti citi despre activitatea noastra AICI. Cartea cu polonicul mi s-a parut foarte potrivita pentru clasa mea deoarece e in versuri si m-am gandit ca va fi o buna variatie de lectura. Pe marginea cartii am desfasurat cateva activitati. Vi le prezint mai jos. Gasiti sa salvati in calculatorul vostru materialele folosite de mine AICI. Gasiti cartea AICI.

povestea

 1. Am lecturat cartea in clasa, impreuna. Copiii au lecturat-o si acasa, au avut de citit parintilor cu voce tare din ea.
 2. Au memorat doua strofe si a doua zi au incercat prima lor autodictare.
 3. Am vorbit despre rime si au facut o lista cu rimele gasite in poezie.
 4. Am vorbit despre prietenie si despre personajele din carte.
 5. I-am rugat pe copii sa aduca la scoala un polonic. Am cantat la polonice si ne-am gandit de ce suna ele diferit. povestea
 6. Am avut un joc pe echipe, cu polonice: copiii au dat din polonic in polonic cate o piatra. Nu a fost usor sa rastoarne piatra in polonicul ceiluilalt. Vreau sa repetam activitatea aceasta.
 7. Am facut putin teatru: Ce isi spun doua polonice?
 8. La matematica am avut aflarea termenului necunoscut. Le-am facut un puzzle cu imaginea de pe coperta cartii. Fiecare a primit un biletel cu un exercitiu de rezolvat. Apoi si-au cautat pe baza rezultatului obtinut piesa de puzzle si au potrivit-o la locul ei.
 9. Am cautat insusiri pentru polonic. Am avut si alte fise cu sarcini pe marginea cartii: La ce mai poate fi folosit un polonic?
 10. Am avut un joc de logica in care ei au unit niste puncte dupa cateva reguli.
 11. Copiii au scris o scrisoare lui Polonic.
 12. Copiii au avut ca tema pentru acasa sa masoare cata apa incape in polonicele lor. Au facut poze si le-au trimis pe grupul clasei. A doua zi la scoala am stabilit care este mai incapator, cata supa servesc ei la o masa.

povestea

Daca si voi ati citit cartea si ati realizat activitati pe marginea ei, va invit sa le scrieti in comentariu.

Draga Mihaela, copiii asteapta urmatoarea carte.

Alte articole pe blog: Carti clasa pregatitoare, Clubul de lectura

Ema

1 thought on “Povestea unui polonic si cateva activitati”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.