Mate despre mine

Joc personalizat de matematica – Mate despre mine

Vom porni iar in aventura matematica traversand prin numerele personale. Va propun un joc personalizat de matematica – Mate despre mine e o fisa pe care o puteti aborda la inceputul anului scolar in momentul in care vorbiti despre individualitate, persoane, colegi, prieteni. E un fel de … „Sa facem cunostinta” prin prisma numerelor care ne contureaza viata. Care e data ta de nastere? Cat porti la pantofi? Cate carti ai citit? Cati cm are parul tau? Puteti folosi fisa nu doar la inceputul anului scolar, ci si in alte momente, fie ca inceput pentru o noua discutie, fie ca simplu joc.

 joc personalizat de matematica

Joc personalizat de matematica din orice continut

De fiecare data cand continuturile pe care le predati sunt personalizate, copiii inteleg mai usor si retin mai bine. Se intampla aceste lucruri deoarece isi dau seama ca ceea ce le spuneti au legatura cu ei. Cand ce e in jur se refera la propria persoana, totul devine mai interesant.

Dupa ce copii vor completa si vor decora fisa (incurajati-i sa fie cat mai colorata!), invitati-i sa citeasca datele personale, amuzati-va si faceti comentarii. Puteti duce activitatile mai departe, sintetizand datele: Cati dintre voi au pierdut 5 dinti? Cati dintre voi poarta 32 la pantofi? Cati dintre voi nu s-au nascut in 2006?Puteti descarca fisa aici Mate despre mine

Gasiti pe blog si alte jocuri de matematica: Fractii cu jeleuri, Eu am, cine are? 

Daca aveti si alte idei – si sigur aveti!, lasati un comentariu.

Ema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.