fractii

Fractii cu jeleuri

Am uitat sa postez activitatea aceasta dulce. Fractii cu jeleuri. Am impartit jeleurile pe arome si culori si le-am pus in pungute. Fiecare elev a pus jeleurile pe servetel, apoi a completat ce parte din total are de fiecare culoare.

fractii

Fractii – imparte intregul in parti egale

Folositi ori de cate ori se poate stimulatori vizuali si manipulativi. Copiii sunt foarte incantati sa lucreze la matematica cu jeleuri si bomboane colorate pe care le pot consuma dupa aceea. Desigur, nu faceti aceste activitati prea des, deoarece dulciurile dauneaza danturii. Inlocuiti dulciurile cu fructe si invatati copiii sa imparta un mar in jumatate, in sferturi. Cred ca si un pepene ar face senzatie, mai ales ca daca il taiati in cercuri, puteti imparti intregul in mai multe parti egale si puteti ajunge chiar si la o saisprezecime.
fractii
Voi ce activitati ati realizat la capitolul fractii? Lasari un comentariu cu ideile voastre.
Alte activitati cu fractii: Jurnalul fractiilor, Cum invatam fractiile.
Ema

3 thoughts on “Fractii cu jeleuri”

  1. Eu am pregatit niste pancakes, am o tava de clătite cu forme mici, copiii au folosit farfurie, cutit si furculită de UF și am împărțit întregul în jumătate, sferturi si optimi. Am scris fractiile obținute si am mâncat cu poftă la urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.