If you give a moose a muffin – o carte

Exista carti pe care le iubesti pur si simplu. Iata mai jos una dintre ele: If you give a moose a muffin / Daca-i dai unui elan o briosa. E o carte care ii tine pe copii in suspans, deoarece pe fiecare pagina se petrece ceva…. neasteptat chiar. In Romania nu s-au scris astfel de carti. Aceasta de fata, scrisa de Laura Numeroff, e potrivita varstei de 5-7 ani.

Puteti cumpara cartea If You Give a Moose a Muffin de pe site-ul BooksExpress.
Dupa ce le-am citit-o copiilor, traducand-o din mers, desigur, dupa ce am povestit-o, i-am lasat sa lucreze in echipe.

Nu a fost usor sa stabileasca ordinea actiunilor din carte.

Au avut de potrivit 14 actiuni. Ce s-a intamplat mai inati? Dar dupa aceea? Si apoi? Lucrul in echipa e grozav – copiii se si contrazic, e drept, dar si invata unii de la altii, invata sa se asculte, sa cedeze, sa fie de acord, sa se impuna.

Eu iubesc pur si simplu cartile scrise de Laura Numeroff si imi pare tare rau ca ele nu sunt traduse si in romaneste pentru ca si copiii nostri sa le poata citi. Am avut norocul sa imi cumpar unele dintre ele. Sunt foarte instructive.

Ema

3 thoughts on “If you give a moose a muffin – o carte”

  1. Buna ziua. V-am gasit din intamplare blogul si de atunci, tot caut activitati care sa ma inspire in munca mea de invatatoare, la clasa pregatitoare. Asa am dat si peste IF You give a moose a muffin, carte despre care nu as fi aflat nicidecum altfel. Va multumesc pentru ca impartasiti minunatele dvs. idei si activitati. La noi, a avut mare succes invatarea semnelor "mai mic" "mai mare" cu ajutorul gurii de aligator:)
    As vrea sa va intreb unde ati gasit imaginile care ilustreaza actiunile din cartea "If you give a moose a muffin"?. Tare mult as vrea sa fac si eu ceva asemanator la clasa. Multumesc anticipat pentru raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.