babuta

Babuta care a inghitit o musca / There Was An Old Lady Who Swallowed A Fly

Daca e ciudat, e pe placul copiilor. M-am gandit sa mai destind atmosfera de la citire, sa ne desprindem de cartea zilnica, sa abordam si alt text (periodic propun copiilor astfel de texte, dincolo de abecedar). Va recomand si voua:  There Was An Old Lady Who Swallowed A Fly – am tradus-o cu titlul Babuta care a inghitit o musca. Povestea e din folclorul englez, insa cartea o gasiti de cumparat. Eu am luat-o de la Books Express. Carteaare pe mijloc si niste gauri ce trec dintr-o parte in alta a paginii – copiii au cercetat-o in fiecare pauza.
Gasiti cartea pe BooksExpress sau pe Elefant.
 babuta

Babuta cu burta plina

Pentru aceasta poveste am realizat si un decor al clasei: o babuta pe hartie, cu o burtica plina de animale. Nu a durat mult. Totul e desenat de mana si lipit in straturi. Nu e greu.
Am tradus si adaptat textul. Pentru ca am vrut sa repovestim folosind obiecte manipulative, am impartit textul in casete si am realizat o babuta cu animale decupate care incap toate intr-un buzunar. Am repovestit. Am stabilit ordinea seventelor. Ne-am intrebat daca e o poveste adevarata sau una imaginara, daca e posibila sau nu. Am caracterizat personajele si le-am gasit insusiri. Puteti viziona filmul in care Casiana povesteste folosindu-se de figurinele decupate AICI.

 

Puteti descarca textul tradus de mine AICI Textul merge si cu ceva dulce: dupa atata citit si povestit, fiecare a primit cate un jeleu in forma de paianjen. Gustos!

 

O fisa si mai multe activitati

Desenul cu babuta l-am descarcat de pe site-ul Sunflower Storytime, iar animalele le-am luat de pe internet. Puteti descarca fisa cu animale AICI.

 

Copiii au colorat babuta si animalele. Babuta a fost decupata si lipita pe o foaie colorata. Copiii i-au atasat un buzunar. In buzunar stau toate animalele.

 

 

Apoi, vreo 2 zile, copiii au tot repovestit utilizand animalutele care stau in buzunar. Am urmarit succesiunea momentelor.

 

Si acum intrebarea: Ce ai face daca ai inghiti o musca? Raspunsul … in scrierea imaginativa. Va las sa va distrati.
Atentie sa nu inghititi o musca!
Daca ai citit cartea, lasa un comentariu cu parerea ta. daca ai folosit cartea la clasa, spune-ne ce activitati ati realizat.
Va recomand pe blog si alte carti pentru copii: Picnic cu tort, If you give a moose a muffin. 
Ema

1 thought on “Babuta care a inghitit o musca / There Was An Old Lady Who Swallowed A Fly”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.