familia mea

Eu si Familia mea

Pentru subtema „Eu si Familia mea” am integrat activitatile. Am vorbit despre familie si despre cati membri poate avea o familie. Care e rolul unei familii? Care sunt rolurile membrilor intr-o familie, ce face fiecare?
familia mea

Cuvinte despre familia mea

Nu pierdeti ocazia de a scrie cuvinte care au legatura cu familia. Deoarece suntem la inceput, eu am folosit cuvintele sunt pretiparite si taiate in fasii. Copiii au trasat literele, apoi au lipit fasiile in caiete. Mama, tata, eu, sora, fratele – sunt cuvinte simple care se pot scrie langa desenele copiilor.
familia mea
familia mea

Spun ceva despre familia mea

Va propun un joc: strangeti copiii in cerc si incurajati-i sa spuna ceva, pe rand, despre familia lor. Incepeti voi, invatatorii, pentru ca ei sa aiba un model. Puteti juca jocul mai multe zile la rand. La clasa pregatitoare copiii se vor copia unii pe altii, asa ca probabil daca incepeti cu „Familia mea are trei membri.”, fiecare va spune la fel. In ziua urmatoare incepeti cu o alta propozitie: Familia mea locuieste la bloc. Eu am o familie numeroasa. Familia mea calatoreste mult. Pe langa faptul ca ii incurajati sa formeze propozitii simple, vor invata, incet, sa formuleze propozitii variate.
familia mea
familia mea

Grafic pentru familia mea

Chiar daca e clasa pregatitoare, incepeti sa faceti statistici. Copiilor le place sa vada cati colegi din clasa se aseamana cu ei, cati sunt diferiti. Titlul graficului l-am scris cu litere de mana, dar voi puteti sa scrieti cu litere de tipar. Numarati cati membri au familiile copiilor. Dati fiecarui copil un post it si invitati-l sa il lipeasca sub numarul care reprezinta membrii familiei sale. Apoi puteti face multimi, puteti analiza unde sunt mai multe / putine elemente, cate familii au 2 sau 3 membri.
familia mea
Alte subiecte de citit pe blog: 12 activitati cu numele tau, Harta inimii
Ema

1 thought on “Eu si Familia mea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.