Carti de stiinta pentru copii

Daca aveti copii pasionati de biologie, de geografie, de fizica, de dinozauri sau animale marine, atunci probabil ca sunteti mereu in cautare de enciclopedii si de carti de stiinta pentru copii. Va prezint aici doua carti noi, mai mult decat niste enciclopedii, sunt adevarate manuale pline de informatii scrise pe intelesul celor mici. Le gasiti la Editura Humanitas Junior.

La muzeu cu carti de stiinta pentru copii

Editura Humanitas Junior are acum o colectie care se numeste Bun venit la muzeu si cuprinde carti de stiinta ce se adreseaza copiilor. Povestea vietii. Evolutia are ilustratii fabuloase realizate de Katie Scott si text de Fiona Munro si Ruth Symons. Cartea explica, pas cu pas, cum a aparut viata pe pamant. Apar denumirile stiintifice are perioadelor istorice: precambrian, mezozoic, era cenozoica, dar si denumiri complicate de animale. Fiecare perioada si subperioada este explicata pe scurt, dar cu destule informatii importante, pe o singura pagina. Animalele sunt la randul lor prezentate cu detalii semnificative, apar poze frumoase si detaliate si apare mereu legenda ilustratiilor cu informatii despre marime si carei categorii apartine respectivul animal.

carti de stiinta pentru copii

Da, e chiar ca la un muzeu: te plimbi prin paginile cartii si studiezi plantele si animalele. Poti afla cand au aparut insectele si ce a favorizat aparitia lor. Ce sunt sinapsidele si ce sunt sauropsidele. Cand au avut loc extinctiile in masa si de ce. Dupa parerea mea e o carte pe care o pot citi si adultii, are multe informatii interesante.

Deoarece are destul text, as zice ca se adreseaza copiilor de peste 9 ani, insa stiu copiii pasionati de stiinta mult mai mici. Asa ca poate fi o carte pe care voi, adultii, sa o cititi impreuna cu copiii si sa studiati pozele, comentand si facand comparatii. E o carte foarte utila in orice biblioteca. Mi-i si imaginez pe copii, la scoala, stand in jurul ei si comentand. Poate fi si o lectura de vacanta, un cadou foarte potrivit pentru un pasionat de aparitia vietii. Poate veti afla ce a fost mai intai: oul sau gaina?! 🙂

In aceeasi colectie Bun venit la muzeu mai gasiti Animalium si Historium

Originea speciilor pe Pamant

Credeti ca Charles Darwin poate fi studiat si citit doar la facultate? Nu, copiii pot incepe de pe la 7 – 8 ani sa afle informatii despre originea speciilor, unii pun astfel de intrebari si la 4 ani. Cartea de fata, Originea Speciilor, de Charles Darwin, repovestita si ilustrata de Sabina Radeva, explica modul in care au evoluat animalele. Se spune in carte ca exista peste 340 de rase de caini, dar toate au ca si stramos comun un lup. Nu ai zice ca un pechinez are de-a face cu un lup. Care animale supravietuiesc si cum, care se adapteaza, ce e selectia naturala. Cum stiu pasarile ca vine timpul sa migreze? Cum construiesc albinele formele perfecte ale fagurilor? Sigur va fi o delectare si pentru adulti si pentru copii aceasta carte.

carti de stiinta pentru copii

Puneti cartea pe masa la orele de stiinta. Incurajati-i pe copii sa explice de ce ursul polar are blana alba sau de ce unele animale traiesc in grupuri. Vor gasi toate raspunsurile in carte. Si pornind de la aceasta carte, veti discuta mult despre animale, garantat.

Daca ati citit cartile de mai sus, va invit sa scrieti in comentarii pareri despre ele. Poate le folositi la scoala, dati-ne idei. Sau poate stiti alte titluri, carti de stiinta pentru copii.

Alte articole pe blog: Cosul cu povesti, Biletele cu mesaje.

Ema

1 thought on “Carti de stiinta pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.