Babuta care a inghitit o musca / There Was An Old Lady Who Swallowed A Fly

(Aceasta postare contine linkuri de afiliere. Vei plati acelasi pret pentru carti daca vei cumpara apasand pe linkurile din postarea mea sau daca vei cumpara direct din libraria online.)
Daca e ciudat, e pe placul copiilor. M-am gandit sa mai destind atmosfera de la citire, sa ne desprindem de cartea zilnica, sa abordam si alt text (periodic propun copiilor astfel de texte, dincolo de abecedar). Va recomand si voua:  There Was an Old Lady Who Swallowed a Fly There Was An Old Lady Who Swallow A Fly– am tradus-o cu titlul Babuta care a inghitit o musca. Povestea e din folclorul englez, insa cartea o gasiti de cumparat. Eu am luat-o de la Books Express. Cartea are pe mijloc si niste gauri ce trec dintr-o parte in alta a paginii – copiii au cercetat-o in fiecare pauza (click pe titlu pentru a ajunge in librarie – There Was An Old Lady Who Swallow A Fly )
Pentru aceasta poveste am realizat si un decor al clasei: o babuta pe hartie, cu o burtica plina de animale. Nu a durat mult. Totul e desenat de mana si lipit in straturi. Nu e greu. 

Am tradus si adaptat textul. Pentru ca am vrut sa repovestim folosind obiecte manipulative, am impartit textul in casete si am realizat o babuta cu animale decupate care incap toate intr-un buzunar. Am repovestit. Am stabilit ordinea seventelor. Ne-am intrebat daca e o poveste adevarata sau una imaginara, daca e posibila sau nu. Am caracterizat personajele si le-am gasit insusiri. 
Puteti descarca textul Babuta care a inghitit o musca Textul merge si cu ceva dulce: dupa atata citit si povestit, fiecare a primit cate un jeleu in forma de paianjen. Gustos!

Desenul cu babuta l-am descarcat de pe site-ul Sunflower Storytime, iar animalele le-am luat de pe internet. Puteti descarca fisa cu animale AICI

Copiii au colorat babuta si animalele. babuta a fost decupata si lipita pe o foaie colorata. Copiii i-au atasat un buzunar. In buzunar stau taoate animalele.

Apoi, vreo 2 zile, copiii au tot repovestit utilizand animalutele care stau in buzunar.

Si acum intrebarea: Ce ai face daca ai inghiti o musca? Raspunsul … in scrierea imaginativa. Va las sa va distrati. 

Atentie sa nu inghititi o musca. 
Ema 
Please follow and like us:

1 thought on “Babuta care a inghitit o musca / There Was An Old Lady Who Swallowed A Fly”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.