sistemul solar

Sistemul solar – planete mobile si desen cu creta

Va prezint aici cateva activitati desfasurate la clasa a doua pentru unitatea Sistemul solar. Am propus elevilor abordari diverse astfel incat ei sa inteleaga noile informatii in contexte clare.

sistemul solar

Copiii sunt acum pasionati de disciplinele stiintifice. Imi amintesc de vremea cand eram eu eleva: astfel de informatii ajungeau foarte greu la noi. De aceea mi se pare foarte important ca elevii mei sa aiba acces la cat mai multe cunostinte si sa aiba contexte diferite pentru invatare.

Am folosit metoda „Ce stiu, Ce vreau sa stiu, Ce am invatat?” pentru a seta atmosfera si pentru a vedea nivelul de la care pornim activitatile. Copiii stiu foarte multe lucruri despre sistemul solar. Le stiu si din anii anteriori, iar pe unii chiar ii preocupa subiectul si cerceteaza mereu.

 

La ora de arte vizuale am propus desen cu creta colorata pe carton negru. A fost o adevarata incantare pentru ei. In primul rand i-a impresionat hartia neagra, noi de obicei desenam sau pictam doar pe hartie alba. In al doilea rand, creta e magica si permite un alt fel de desen.

Am propus si realizarea unui sistem solar mobil. Planetele au fost colorate si decupate, apoi atarnate pe sfoara, „rotind” in jurul soarelui galben din farfurie.

La sfarsitul activitatilor am revenit la metoda „Ce stiu, Ce vreau sa stiu, Ce am invatat?” si copiii au impartasit ce lucruri noi au invatat. Impresionate de toate activitatile, Casiana si Daria au compus si un cantec despre planete. Il puteti audia AICI.

Va invit sa scrieti in comentarii ce activitati ati desfasurat la unitatea Sistemul solar.

Alte articole pe blog: Unitatea tematica Universul, Cursul Esero

Ema

7 thoughts on “Sistemul solar – planete mobile si desen cu creta”

  1. Te admir pentru munca la clasa, esti un dascal exceptional! Nu am eu norocul ca fetele mele sa fie educate de asa o invatatoare…

  2. Pe farfuriile zburatoare sunt trecuti termenii matematici de la cele 4 operatii: Termen + termen = Suma. E o coincidenta ca se afla acolo. La inceput au fost simple forme decupate in jurul termenilor, iar cand am pus desenele cu sistemul solar mi-a venit ideea sa le transform si pe ele sa se integreze in decor.

  3. Maria, nu e o serbare. Fetele au compus cantecul fara o ocazie speciala. In clasa mea copiii se simt inspirati ori de cate ori avem vreun subiect care le place. De aceea au compus cantecul. Nu am versurile. Doar ce se aude pe film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.