sa tesem frumos

Sa tesem frumos … in farfurie

Mai stiti ca pe vremuri aveam jocul Sa tesem frumos? Exista si acum de cumparat. Va prezint aici o activitate de tesut legata de o carte. Copiii i-au spus , dupa cartea cu acelasi nume ce le-a placut tare mult, scrisa de E. B. White. Cartea e o poveste tare delicata despre prietenia dintre un purcel nazdravan (cum sunt purceii din povesti) si un paianjen. Nu, nu e o poveste de Halloween. Se potriveste copiilor de clasele 3-6. Si mie mi-a placut foarte mult.
sa tesem frumos
Puteti cumpara cartea  din libraria online .
sa tesem frumos

Revenind la panza din farfurie … Eu am o slabiciune pentru fire si ate colorate. Mi-a placut activitatea aceasta pe care am gasit-o pe net. Nu, nu e ideea mea, m-am inspirat de pe Internet. Nu pot sa dau credit cuiva anume, nu stiu de unde a pornit. Sunt o multime de siteuri care o arata.

sa tesem frumos

sa tesem frumos

sa tesem frumos

Sa tesem frumos – o activitate simpla

Materiale – Aveti nevoie de fafurii de carton si fire, foarfece.
Cum sa faceti: Taiati farfuriile pe margine, din loc in loc, la distanta egala. Prin taieturi treceti diagonalele cercului cu ata colorata, pana treceti prin toate taieturile de pe margine. Apoi incepeti sa teseti printre firele intinse: un fir da, unul nu si tot asa. Alternati doua culori. Sau mai multe.
sa tesem frumos
Aceasta e o activitate care poate fi realizata si acasa, in timpul liber sau in vacante.
Alte articole de mesterit cate ceva: Colaj cu seminte, Tehnica string art.
Ema

1 thought on “Sa tesem frumos … in farfurie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.