Omida flamanda / Very Hungy Caterpillar

(Aceasta postare contine linkuri de afiliere. Vei plati acelasi pret pentru carti daca vei cumpara apasand pe linkurile din postarea mea sau daca vei cumpara direct din libraria online.)
Very Hungry Caterpillar de Eric Carle e o carte pe care o iubesc. Are de toate si e perfecta: textul e scurt si usor, imaginile sunt excelente si foarte bine alese, succesiunea momentelor e perfecta, poti sa numeri pana la 10, sa vorbesti despre alimentele sanatoase, despre omizi si fluturi… O iubesc. De aceea am si ales-o pentru unitatea de invatare despre insecte. 

Puteti cumpara cartea de pe site-ul BooksExpress (click pe titlul de mai jos):

  Decorul clasei – omida din baloane – ideea am gasit-o cautand pe Google. Nu stiu cui apartine. Am gasit-o pe multe bloguri. Ideea este ca umfli baloane verzi pentru corp, ii atasezi 2 picioare, iar pentru cap folosesti un balon rosu caruia ii pui antene si ii desenezi ochi. 


 Activitatile pentru aceasta unitate:
-am citit si desenat cartea de activitati; copiii au decupat cartea
-am repovestit textul
-am explicat termenii “pupa”, “cocon”
-am scris litera O si cuvinte care contin O si o
-am urmarit filme care aratau cum se transforma omida in fluture
-am numarat din 2 in 2
-am facut scaderi si am rezolvat probleme cu imagini: Daca omida are 6 mere si mananca 3, cate ii mai raman?
-am invatat cantecul “O omida temerara”Am facut carti in forma de omida pentru fiecare copil. Ei au citit, au completat, au desenat si au taiat formele, iar la sfarsit le-am capsat pentru a obtine o carte. Poti face download pentru cartea mea de activitati aici: Carte activitati Omida flamanda

Am numarat din 2 in 2 folosind aceasta omida. Desi programa nu prevede sa numaram pana la 60, copiii au numarat singuri si pentru multi chiar nu a fost greu. A fost mai mult ca un joc. Apoi omida a devenit curcubeu. Gasesti fisa de mai jos accesand linkul FISA


Pentru ca in aceeasi saptamana am vorbit si despre omida si despre fluture, activitatile dedicate omizilor au durat 2 zile. 

Iata linkurile pe care le-am folosit si de unde m-am inspirat:
– cartea- Very Hungry Caterpillar Book 
-film- Life Cycle of the Butterfly

Ema 
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.