gargarita

Gargarita morocanoasa de Eric Carle

(Aceasta postare contine linkuri de afiliere. Vei plati acelasi pret pentru carti daca vei cumpara apasand pe linkurile din postarea mea sau daca vei cumpara direct din libraria online.)

Mi-e draga tare cartea aceasta – Buburuza morocanoasa de Eric Carle (toate cartile acestui autor mi-s dragi – sunt perfecte pentru grupa de varsta 4-7 ani). Se potriveste foarte bine in anotimpul de primavara, daca alegeti sa vorbiti despre insecte. O puteti lega de litera B daca traduceti buburuza sau de litera G daca ii spuneti gargarita. Eu am ales prima varianta. Am citit-o copiilor mei. Si le-a placut enorm! Iata mai jos si activitatile pe care le-am desfasurat.Mai intai povestea. Citita si vizionata aici: The Grouchy Ladybug. Puteti cumpara cartea in engleza de pe Books Express- The Grouchy ladybug sau in limba romana de pe Libris – Gargarita morocanoasa. 

gargarita

O gargarita si mai multe activitati

Orice carte invita la o multime de activitati. Inainte de a citi copiilor o carte, aratati-le coperta si indemnati-i sa isi dea cu parerea asupra subiectului. E o carte potrivita pentru a vorbi despre momente, despre succesiunea actiunilor, despre timp. Pe o coala uriasa am desenat secventele cartii. M-am gandit sa fac ceva pentru fiecare copil din clasa. Pentru ca am 32 de copii, am exagerat putin si am adus in scena si afidele si alte 2 buburuze si soarele…
gargarita

 

1.Fiecare secventa cu ora ei, asa cum apare in carte. Cu aceasta ocazie am abordat si subiectul ceasului.

gargarita gargarita

2. La scoala copiii au primit cate un personaj pe care l-au colorat. Au lipit personajele la secventa potrivita.

gargarita
gargarita

3. Ca sa intram in atmosfera, am decorat clasa cu baloane rosii desenate cu marker negru.

 

gargarita gargarita

4. In ziua urmatoare, la repovestire, am insirat pe covor, la circle time, toate animalele; am abordat succesiunea evenimentelor, am vorbit despre personaje, am vorbit despre mic si mare, am aranjat vietatile de la mic la mare.

 

gargarita

O gargarita furioasa?

5. Copiilor le-a placut ideea unei insecte furioase. S-au amuzat. Am realizat o gargarita din farfurie rosie de carton. Poti vedea cum am facut AICI

gargarita

6. Am vorbit cu aceasta ocazie si despre ciclul de viata al gargaritei. Poti vedea activitatea AICI

 

gargarita

7. Stafeta buburuzei – la educatie fizica. Poti citi despre joc AICI.

 

gargarita

 

8. Buburuze modelate din plastilina.

 

gargarita

 

9. Am conceput copiilor o carte. Cei mai multi stiu deja sa citeasca, asa ca am profitat.

 

gargarita gargarita
gargarita

10. La Dezvoltare personala i-am intrebat: Cand esti suparat? Copiii au venit cu tot felul de raspunsuri, am formulat un enunt general pe care fiecare l-a personalizat: Sunt suparat atunci cand…

gargarita

 

11. Am pictat buburuze.

gargarita

 

Karina a fost foarte impresionata de toate activitatile. Intr-o zi a adus un desen realizat de ea acasa: buburuze care merg pe o frunza.

gargarita

12. Buburuze pictate pe piatra din … coca. Poti citi despre activitate AICI

 

gargarita gargarita
gargarita

Spor la buburuzit si gargaritit si voua. Daca aveti intrebari si sugestii, lasati un comentariu. Voi ati citit cartea? ati vorbit despre gargarite?

Ema

3 thoughts on “Gargarita morocanoasa de Eric Carle”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.