Labirint printre amintiri din vacanta – un joc si mai multe activitati

Incepeti scoala cu amintiri din vacanta de vara! Ce poate fi mai frumos decat sa rememorati impreuna cu copiii ce au facut ei in vacanta. Pentru ora dedicata acestei activitati am pregatit un joc cu un labirint. Nu e un labirint oarecare, are din loc in loc opriri cu sarcini. Dupa ce copiii il completeaza si dupa ce ajung la final, gasiti puncte comune si invitat-i la discutii.

amintiri din vacanta

 

Un joc si mai multe activitati

Salvati jocul in calculatorul vostru de AICI.

Printati foaia cu jocul. Invitati-i pe copii sa rememoreze ce au facut in vacanta. Gasiti puncte comune: cine a fost la bunici, cine a vazut perseidele in august, cine si-a sarbatorit ziua de nastere. Copiii trebuie sa merga prin labirint si in spatiile cu sarcini sa scrie un raspuns scurt: da, nu, un numar. Dupa ce au terminat, invitati-i sa discutati despre ce au scris. Energizati atmosfera cu cateva activitati simple pe baza raspunsurilor.

Iata sugestiile mele de activitati:

 • Ai îngrijit un animal? – Da / Nu – Se poate discuta despre animalul îngrijit. Copiii vor exersa formularea enunțurilor, descrierea unui animal.
 • Câte înghețate ai mâncat? – 3, 5, 2… ? NU – Așezați-vă în ordine crescătoare în funcție de câte înghețate ați mâncat vara aceasta.
 • Mare sau munte? – Cine a fost la mare să meargă la dreapta, cine a fost la munte să formeze un grup la stânga.
 • Câți dinți ți-au căzut? – 1, 2, 3 – Grupați-vă în funcție de câți dinți v-au căzut. În care grup sunt mai mulți copii?
 • A fost ziua ta? – Da / Nu – Discuții despre zilele de naștere sărbătorite în această vară. Cântăm la mulți ani sărbătoriților.
 • Prima literă de la un oraș vizitat. – A, V, S, T …. Așezați-vă în ordine alfabetică în funcție prima literă a orașului vizitat.
 • Ai încercat ceva nou? – Da / Nu – Discuții despre răspunsuri. Găsirea colegilor care au încercat același lucru sau care știu deja acel lucru.
 • Câte silabe are mâncarea preferată din vara aceasta? – 2, 3, 4 … – Formați grupuri în funcție de numărul de silabe. Copiii vor spune rapid mâncarea prefartă din această vară.
 • Câte cărți ai citit? – 1, 2, 3 / Nu – Discuții despre cărțile citite. Căutarea unor similitudini: Cine a mai citit o carte cu un animal? Cine a mai citit o carte cu copertă albastră?
 • Scrie vârsta ta ca o sumă. – 8=6+2 – Se vor citi răspunsurile. Se caută similitudini: Cine a mai scris așa?
 • Ești obosit? – Da / Nu – Cine e obosit, să miaune. Cine nu e obosit, să bată din palme.

amintiri din vacanta

 

Amintiri din vacanta

Puteti duce activitatea mai departe. Copiii pot ilustra un moment preferat din vacanta. Sau puteti pretinde ca sunteti reporteri: un copil vine in fata clasei si ceilalti ii pun intrebari despre cum si-a petrecut vacanta.

Prindeti fisele si desenele pe perete. Veti vedea ca in pauze copiii discuta mai departe despre vacanta lor. Vor cerceta ce au scris colegii si se vor ivi multe subiecte de poveste.

Pe fisa mea am trecut si sarcina de a desena un simbol al vacantei. Mie imi place mult acest gen de activitate, deoarece copiii sunt incurajati aici sa sintetizeze informatia. Simbolul trebuie sa fie un singur desen, un obiect, un emoticon: un soare, o barca, un zambet. E interesant de vazut ce asocieri fac copiii. ii puteti incuraja sa explice ce au desenat.

Ideea acestui joc nu imi apartine. Eu am gasit-o pe Instagram Hello Fifth, nu stiu daca Jill este creatoarea acestui tip de joc. Nu am folosit-o asa cum era acolo, ci am creat propriile mele intrebari si sarcini. Nu am folosit fisele sale, ci am cumparat imaginea labirintului si am creat fisa de aici.

Daca aveti si alte sugestii de activitati cu amintiri din vacanta de vara si de inceput de an, va invit sa lasati un comentariu cu ideile voastre. Ce ati pregatit pentru primele zile?

Alte articole pe blog: Ce sa nu spui copilului la inceput de an scolar, Planificare anuala blanco

Ema

2 thoughts on “Labirint printre amintiri din vacanta – un joc si mai multe activitati”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.