inima

Inima Origami – buzunar pentru mesaje, bomboane si substantive

Va propun un proiect frumos si usor, potrivit pentru foarte multe ocazii: sa realizati cu copiii o inima Origami. Sau mai multe inimi. Colorate, de diferite marimi. Si sa le gasiti intrebuintari. Va prezint in articolul de fata cateva idei, dar cu siguranta mai gasiti voi si altele. Poate fi o activitate pentru orice ocazie, la scoala sau acasa. E atat de simplu!

 

inima

Inima, inimioara, inimi

Tehnica Origami ii ajuta pe copii sa isi coordoneze muschii mici ai mainilor, sa aproximeze, sa aprecieze, sa plieze corect, sa efectueze masuratori. In plus, obiectele rezultate pot fi jucarii sau pot fi de folos la alte proiecte. Inima Origami nu e o activitate doar pentru Valentine’s Day. O puteti realiza cu orice ocazie, in functie de utilitatea pe care o gasiti buzunarului astfel format.

  • Materiale: hartie colorata sau hartie Origami care are modele pe ambele parti, foarfece, putin lipici, o rigla si un creion.

Poti sa vizionezi filmul meu ca sa iti fie mai usor. AICI.

inima

Masurati si decupati un dreptunghi cu laturile de 13 x 9 cm. Pliati dreptunghiul pe lungime, in doua. Decupati rotund partea de sus – aceasta va fi partea de sus a inimii. Desfaceti dreptunghiul. Aduceti partea de jos peste cea de sus, dar cele doua parti sa nu fie egale; partea de jos sa vina la mijlocul rotunjimilor pe care le-ati taiat. Pliati coltul de jos, pe mijloc. Pliati la mijloc si celalalt colt. Pliati marginea de sus si lipiti usor capetele pe spate. Inima e ca un buzunar. Ce sa faceti cu ea?

inima

O inima ca un buzunar. Ce ascunzi in el?

  • Inima ta Origami ar putea fi un semn de carte sau un coltar care sa iti tina paginile cartii.
  • Sau un buzunar in care sa strecori un biletel cu Multumesc.
  • Mai multe inimi buzunare te-ar putea ajuta sa sortezi partile de vorbire. Sau cuvintele formate din 2, din 3, din 4 silabe. Ori exercitiile.
  • Ar putea fi un cosulet pentru cateva bomboane.
  • Poti sa o lipesti pe o felicitare.
  • Poti sa o lipesti in camera ta, pe usa, pe dulap.

Daca ai realizat si tu o inima Origami sau alt fel de inima ori alt obiect Origami, spune-ne in comentarii ideile tale.

Alte articole cu tehnica Origami gasiti pe blog: Solnita , Cookies cu mesaj.

Ema

 

2 thoughts on “Inima Origami – buzunar pentru mesaje, bomboane si substantive”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.