Felicitare de Martisor

Primavara imi da intotdeauna o stare de freamat, de agitatie buna si creativa. Felicitarile si martisoarele realizate de copii mi se par cele mai sincere si dragalase obiecte. Le-am pregatit in aceasta seara felicitari din carton alb pe care ei sa le decoreze. M-am tot gandit cum sa prind snurul de martisor de felicitare si mi-am dat seama ca le va fi greu copiilor sa realizeze o fundita pe care apoi sa o lipeasca. Apoi mi-a venit ideea din pozele de mai jos: snurul e innodat pur si simplu in jurul cartonului si atarna smecher pe o parte. Deoarece copiii mei de clasa I inca nu au siguranta in a realiza un nod, anul acesta am legat eu snurul. ramane ca ei sa decoreze pata alba de carton, sa-i dea viata, sa o umple cu primavara.

In 99% din cazuri, dau copiilor indicatii minime in a realiza o lucrare. Ma limitez la a cauta impreuna posibilitati de asezare in pagina, le demonstrez ce se intampla daca realizeaza un obiect prea mare, supradimensionat sau unul prea mic, cum sa alterneze culorile, ce importanta au detaliile. In felul acesta ei sunt creativi, fara a copia modelul meu. De data aceasta am realizat 3 modele de felicitare si sper din tot sufletul ca ale lor sa nu semene leit cu ale mele.

Puteti realiza si voi, acasa sau la scoala, felicitari simple, minimaliste. De mare ajutor mi-a fost un lipici dintr-un tub cu varf subtire, un foarfece ascutit, cutterul si linia pentru a taia cartonul si perforatoarele cu forme de primavara.

Spor la lucru si voua si sa aveti o primavara frumoasa.

Ema

Update: Iata si felicitarile create de copiii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.