vorbaret

Esti vorbaret? Stii sa asculti?

(Aceasta postare contine linkuri de afiliere. Vei plati acelasi pret pentru carti daca vei cumpara apasand pe linkurile din postarea mea sau daca vei cumpara direct din libraria online.)

Copiii au multe de spus. Uneori enorm de multe de spus. Incep sa vorbeasca de cand intra pe usa clasei si o tin tot asa, indiferent ce se intampla in jurul lor. Sunt momente cand imi place sa-i aud sporovaind ca niste vrabii gurese, dar sunt multe alte momente cand ei trebuie sa invete sa si asculte. Sa ii asculte pe altii in timpul orelor sau in pauze, sa asculte regulile jocurilor, sa asculte explicatiile, sa astepte ca ceilalti sa vorbeasca, sa se anunte cand au ceva de spus. A fi vorbaret e o calitate sau e un defect?

Esti vorbaret?

De ce e nevoie sa ascultam? ne-am intrebat azi. Am citit copiilor o carte tare draguta: Lacey Walker, Nonstop Talker , de Christianne C. Jones (click pe titlu pentru a ajunge in librarie).

vorbaret

Am proiectat cartea pe tabla si din mers am tradus povestea. Am discutat despre cand vorbesti, cat vorbesti si cand e necesar sa asculti? De ce ii ascultam pe ceilalti?

vorbaret

Apoi am impartit copiii in perechi si le-am repartizat sarcini diferentiate: sa ilustreze povestea si sa scrie ce le-a placut, sa realizeze ecusoane pentru vorbareti, sa puna pe hartie reguli de buna purtare, sa se deseneze in pozitia in care ii asculta pe ceilalti. Au lucrat minunat.

vorbaret
vorbaret
vorbaret
vorbaret
vorbaret
vorbaret
vorbaret

Esti vorbaret? Stii sa-i asculti pe ceilalti?

Ema

1 thought on “Esti vorbaret? Stii sa asculti?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.