Clubul de lectura -Editia 3 -mini

Mini club de lectura in clasa, fara colegii mai mari din clasele a 3-a si a 4-a. Un fel de preambul. De citit au fost: O vrajitoare ingrozitoare de Jill Murphy si cartea In tandem de Jacqueline Wilson. Ideea cu ceaunul a fost a mea, ideea de costumatie a fost a lor.

La mica intelegere, fetele s-au costumat in gemene. Nici nu m-as fi gandit ca vor fi atat de precise. Si-au potrivit hainele in cele mai mici detalii, si-au impletit codite, si-au desenat pistrui. 

Vrajitoarele … vrajitoare au fost – aceasta e o tema vesnic pe placul lor.

Fiecare copil a scris pe o foaie un cuvant care are legatura cu cartea O vrajitoare ingrozitoare. Le-am adunat intr-un ceaun, le-am amestecat cu un linguroi, iar ceilalti colegi au extras cate un biletel si ne-au povestit cate un fapt din carte ce are legatura cu acel cuvant: pisoi, matura, potiune, liliac ….

Apoi am luat interviuri lui Mildred si doamnei directoare a scolii de vrajitoare.

La ora de matematica lui Andrei i-a venit ideea sa compunem o problema cu vrajitoare (asa incepem noi compunerea de probleme – ne stabilim tema, cu ce sa fie problema: cu mere, rate, masini …) 
Apoi mi-a venit mie ideea sa asociez ceaunul in care se amestecau potiunile cu ordinea operatiilor la care am tot muncit saptamana aceasta. Parca a fost mai usor cu o asa legatura. 
La abilitati practice au luat nastere cateva maturi si palarii potrivite pentru Mildred. Ora viitoare o dedicam celeilalte carti, In tandem (niciodata nu-i suficienta doar o ora). 
Va recomand cartile de mai sus. Sunt pe placul copiilor, au un scris mare, sunt de actualitate, au poze… 
Spor la citit si voua. 
Ema 

1 thought on “Clubul de lectura -Editia 3 -mini”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.