Cărțișor de Mărțișor

Conceptul de „cărțișor” e de ceva timp în online. Am văzut mărțișoare sub formă de mini carte prin librăriile online sau la meșteșugari. Cu ceva timp în urmă am văzut cărțișoare la Moara de hârtie.  E o idee tare frumoasă! În opinia mea se potrivește tare bine cu sărbătoarea primăverii, 1 Martie. Le-am propus elevilor mei să realizăm astfel de mărțișoare și au fost tare încântați.

Materialele folosite sunt cele la îndemână prin trusele copiilor: hârtie albă sau colorată, carton colorat, lipici, șnur de mărțișor, figurine mici (opțional), foarfece, capsator.

Copiii au decupat coperta și paginile cărții și le-au prins împreună. Fiecare a decorat mărțișorul cu simboluri de primăvară. M-am sfătuit cu ei în legătură cu mesajele pe care să le scriem în interior. Unii au scris urări tradiționale. Mi-am amintit și de poezioarele pe care le scriam noi în copilărie, poezioarele acelea naive, cu rimă simplă. Copiilor li s-a părut o idee bună.

Mută atenție, multă dragoste și mult entuziasm e în aceste mărțișoare în formă de cărticică. Vă îndemn să le confecționați și voi.

Ce alte idei de mărțișoare ce se pot realiza cu copiii aveți? Vă invit să lăsați un comentariu cu ideile voastre.

Alte articole pe blog: Cum sa impletesti snur de martisor, Mărțișoare din Fimo.

Ema

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.