con de inghetata

Jocuri cu ortograme – Cum sa faci o inghetata

Vacanta e abia la jumatate. E foarte cald si vremea e numai buna pentru o inghetata. De aceea propun copiilor un joc didactic cu inghetata si cu ortogramele: nu mai / numai, l-a/ la, o data / odata. El se adreseaza elevilor claselor 3 – 4.
Puteti descarca jocul aici Cum sa faci o inghetata Joc cu ortograme
jocuri cu ortograme

Cum sa te joci cu ortograme

*Descarcati jocul in calculatorul vostru.
*Jocul e un format PDF si se poate juca pe calculator, pe tableta, pe telefon, pe tabla interactiva, acasa sau la scoala.
*Jocul e un format PDF. Dezactivati optiunea din stanga ce va afiseaza toate paginile documentului si lasati pe ecran sa se vada doar o pagina. Paginile alterneaza – una are exercitiul / sarcina, urmatoarele doua au redirectionari pentru raspunsurile corecte sau gresite. Faceti jocul sa ruleze astfel incat copiii sa nu vada si paginile cu buline rosii si verzi pentru redirectionare, ci doar pe cele cu sarcina.
*Fiecare raspuns corect va lasa sa treceti la pagina cu exercițiul urmator. Raspunsurile gresite va redirectioneaza la pagina cu exercitiul la care s-a raspuns gresit.
*Raspunsurile, corecte sau gresite, sunt plasate in niste dreptunghiuri, sub sarcina. Doar una e varianta corecta.

 

Folositi jocuri cu ortograme?

Cat de importante sunt jocurile de gramatica? Foarte importante. Poate gramatica va pare o disciplina serioasa, rigida, unde nu e loc de joaca. Problema se pune insa altfel: copiii invata mai usor si mai temeinic prin joaca. Jocurile interactive le dau posibilitatea sa isi verifice cunostintele si sa ia decizii in acelasi timp.
*Folositi jocul pentru copiii dumneavoastra. Daca il dati mai departe, specificati va rog sursa, adica EmaLaScoala.
*Nu modificati si redistribuiti jocul ca si cum ar fi al vostru. Daca doriti un joc asemanator pe o alta tema, realizati chiar voi unul sau intrebati-ma daca nu cumva am deja unul.
*Ideea jocului, textul si desenele imi apartin in intregime.
Dati-mi un feedback daca va place sau daca nu, daca poate fi imbunatatit. Daca aveti alte idei, sugestii, lasati un comentariu.

Gasiti pe blog si alte jocuri didactice: Joc cu litere si betisoare, Joc cu ortograme Parcheaza corect, Joc matematic dulce.

Cu drag de vacanta,
Ema

Please follow and like us:

2 thoughts on “Jocuri cu ortograme – Cum sa faci o inghetata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.