Ziua Europei 9 mai – planul pentru clasa intai

In 9 mai se sarbatoreste Ziua Europei. Imi place ziua aceasta. Am calatorit prin Europa, am locuit si in alta tara si mi se pare foarte important sa le aratam copiilor ca lumea e mare, ca oamenii din diferite tari reusesc sa gaseasca puncte comune.  E vorba de multe aspecte pe care, in mic, la clasa, le avem in vedere si noi: toleranta, ajutor, sprijin, empatie.

Ziua Europei 9 mai

Activitati pentru Ziua Europei

Si anul trecut am discutat despre Europa. Am pornit de la mitologie, de la cine a fost Europa. Voi aminti copiilor acest aspect, e important.

Am gasit pe Twinkl o multime de materiale pentru acest subiect: prezentari PowerPoint, fise, cartonase cu informatii, pagini de colorat, steaguri, harti, capitale. Le voi folosi pe unele dintre ele. Imi economisesc timp. Cu aceasta activitate m-am prins si intr-un proiect eTwining. Va fi interesant de vazut ce pregatesc colegii din celelalte tari. As vrea ca de acest proiect sa ne ocupam 3-4 zile.

  • Pe grupe – Ce stiu despre Europa, Ce vreau sa stiu, Ce am invatat? La fisele pe care le vor completa ne vom raporta la sfarsit.
  • Frontal – Cate tari din Uniunea Europeana stiti?
  • Vom asculta imnul uniunii – AICI.
  • Vom vorbi despre România si despre vecinii sai. Am o prezentare de pe Twinkl.
  • Individual – Studiul unei tari. Fisa este de pe Twinkl. Copiii vor lucra in ritmul lor, acasa. Le voi numi cate o tara despre care vor scrie cateva informatii: capitala, numar de locuitori – va fi interesant deoarece copiii sunt in clasa intai si vor intalni acum numere mari, aspecte interesante, relief, mancare traditionala, cum se spun unele cuvinte in limba tarii respective: Multumesc, Buna ziua, Te iubesc. Vom pune toate fisele pe perete. Lor le place sa le studieze in fiecare pauza, comenteaza, pornesc discutii. As vrea ca pe baza informatiilor gasite de ei sa gasim diferente si asemanari intre tari in ceea ce priveste mancarea sau relieful.
  • Vom face un panou colaborativ cu biletele cu cuvantul Multumesc in celelalte limbi.
  • Pentru proiectul eTwinning avem de scris un mesaj catre Europa. Pe Twinkl am gasit niste pagini cu borduri cu steaguri si le vom folosi pe acelea. Ii voi invita pe copii sa si citeasca mesajul sa avem si o inregistrare audio.
  • Le pregatesc un joc cu capitale pentru sfarsitul activitatii.

Voi ce activitati pregatiti? Va invit sa scrieti un comentariu cu ideile voastre.

Alte articole pe blog: un articol pe aceasta tema, din anii trecuti Europa – activitati, Galetusa cu puncte.

Ema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.