Saptamana Altfel activitati

Saptamana Altfel, activitati de acasa

Chiar daca stam acasa, putem numi perioada Saptamana Altfel si putem dedica acestui moment saptamana cuvenita. Stiu, posibilitatile de acasa sunt acum limitate, nu putem explora imprejurimi, nu se poate merge la teatru sau la fabrici, la aeroport, la artizani locali. Insa daca aveti conexiune la internet, calculator, telefon sau tableta si sunteti de acord ca elevul dumneavoastra sa petreaca ceva timp online, se gasesc modalitati de explorare. Multe muzee din lume au acum tururi virtuale, iar pe YouTube sunt o multime de sugestii de activitati.

Saptamana Altfel activitati

 

Saptamana Altfel activitati si oportunitati

Iata cum vad eu aceasta saptamana; trec in revista, mai jos, niste activitati care mi se par interesante. Unele sunt poate noi, altele nu. Gasiti insa ceva care poate fi facut si altfel. De aceea ii si spune Saptamana Altfel. Am conceput si un program pentru clasa mea si il puteti salva in calculatorul vostru AICI. Formatul PDF contine si trei linkuri catre trei video. Apasati pe cuvantul AICI din document. Va las si un joc de desen si daca il realizati, trimiteti-mi poze cu rezultatul. Puteti descarca jocul AICI. Daca nu aveti imprimanta, impartiti foaia in cate speatii doriti, desenati in fiecare cate o forma, apoi invitati copiii sa fie creativi.

Saptamana Altfel activitati

  1. O saptamana cu oportunitati de a invata ceva nou: Copiii stiu deja ca au in Saptamana Altfel activitati oarecum diferite. Anuntati-i de acest lucru si poate unii vor rezona cu ideea. Invitati-i sa faceti un plan. Nu trebuie sa fie ceva lung si sofisticat, pe toata ziua. Pot fi mici activitati care sa dureze de la 10 minute la 30.
  2. Lucrul prin gospodarie e cea mai frumoasa si utila activitate Altfel. Curatatul legumelor, aranjarea mesei, stersul si stransul lucrurilor, datul cu mopul sau cu aspiratorul. Ca sa le faceti interesante, gasiti ceva ce sa le faca amuzante: puneti-va o palarie sau o sapca, puneti muzica, cantati cat puteti de tare, faceti o intrecere cine termina mai repede.
  3. Activitati handmade: cusut de nasturi sau de material, modelajul plastilinei, decupat, lipit, tesut.
  4. Invatati-i sa se lege la sireturi, sa traga fermoarul, sa incheie nasturi sau capse.
  5. Invatati-i o reteta de mancare.
  6. Faceti experimente stiintifice simple: bicarbonat, otet si detergent de vase – iese un vulcan pe masura. Experimente cu oua care plutesc sau nu, daca painea se mucegaieste sau nu, daca se prinde laptele si de ce, cum actioneaza drojdia, cum se topesc creioanele de ceara apasate cu fierul de calcat.
  7. Reciclati. E un bun prilej sa refolositi lucruri de prin casa: pungi de plastic, cartoane, cutii, paie de baut. Le ce le mai puteti folosi?
  8. Fiti artisti cand faceti un sandvis si construiti animale sau fete zambitoare, pictati cu o periuta de dinti sau cu un buretel, desenati pe geam cu ceva ce se duce usor – poate chiar acuarele.
  9. Realizati filme scurte cu copiii, apoi priviti-le si trimiteti-le altor membri, bunicilor, prietenilor. Filmele pot surprinde activitati amuzante sau serioase, momente de lectura. Instalati o aplicatie care va lasa sa modificati filmele si cu aceasta ocazie ii invatati pe copii sa prelucreze.
  10. Cautati pe YouTube filme despre cum se fabrica lucrurile. Sectiunea aceasta mi se pare extraordinara, sa stii cum un material banal devine ceva interesant.
  11. Cititi cu voce tare, ca un actor, ca un somnoros, ca un bebelus, ca o vrajitoare.
  12. Faceti sport, fie dupa ureche, fie dupa video.

Si desigur ca mai sunt o multime de alte activitati. Oare voi ce v-ati propus? Va invit sa ne insspirati, sa ne spuneti in comentarii ce mai faceti.

Iata, am primit si jocul cu desenul, completat.

Alte articole pe blog: Coding cu Scratch, Povestea Ursul pacalit de vulpe.

Ema

3 thoughts on “Saptamana Altfel, activitati de acasa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.