povesti pentru copii

Povesti pentru copii. Ascultati si credeti in povesti

Va plac povestile? Stiu ca va plac! Va recomand un canal cu povesti: Povestitorii, chiar asa se si numeste. E la inceput de drum, are doar 3 povesti, dar e promitator si in plus are si alte proiecte interesante. Am invitat-o pe Ramona Miza, initiatoarea proiectului, sa ne prezinte activitatea.

 

povesti pentru copii

Povesti pentru copii, povesti cu aer de demult

Ma numesc Ramona, sunt mamica de 3 ani si cam tot de pe-atunci mi-am descoperit pasiunea pentru scris. Inspiratia pentru povesti mi-o iau din intamplarile de zi cu zi, peste care presar apoi un aer vechi, de basm. Imi place mult sa scriu povesti cu zane, spiridusi si alte fapturi fantastice. Mi se pare un mod magic de a le transmite copiilor talcuri si de a-i ajuta sa indrepte anumite comportamente. Tocmai de aceea, personajele primesc nume reprezentative, in functie de talcul povestii.

  • In “Zana Trandaveala si Povestea Ceasului Pierdut” aduc in discutie subiectul lenei si al amanarii, dar intr-un mod in care copiii sa nu se simta trasi la raspundere sau certati.
  • “Baba Graba si Mos Dor” sunt doi batranei care traiesc, dupa cum le spune numele, fie doar din planuri de viitor, fie doar din amintiri. De aici, copiii invata sa se bucure de prezent.
  • “Coliba Zanei Furtuna” pune in lumina un personaj bun si bland, dar cu un exterior dur. Am vrut sa subliniez aici ca aparentele inseala si ca, uneori, deasupra celor mai blanzi oameni tuna si fulgera cei mai negri nori.

povesti pentru copii

Povestile sunt munca de echipa … la distanta

Si, pentru ca am un mare drag pentru povestit, am inceput sa-mi inregistrez povestile, care au devenit, astfel, “Nascoceli cu voce tare”. Mi s-a alaturat colegul meu, Dan Voicu, un maestru intr-ale efectelor sonore, la randul lui un narator desavarsit, iar impreuna am devenit “Povestitorii”. Ne dorim ca proiectul nostru sa aminteasca de teatrul radiofonic de demult, atat de iubit de copiii din generatiile de atunci. Intai scriu eu povestea, apoi o impartim in functie de cum se potrivesc vocile (daca are si dialog, daca exista si un personaj masculin). Inregistram separat, fiecare partile lui, pentru ca suntem din orase diferite. Apoi, Dan uneste totul si adauga efecte sonore, muzica (pe care o face el singur) si alte magii la care eu nu ma pricep. Suntem din orase diferite, el din Bucuresti, eu din Timisoara, dar reusim sa lucram asa.

In afara de povestile gratuite de pe canalul de YouTube Povestitorii, am decis sa facem si povesti audio personalizate. Acesta este un concept unic in Romania, prin care dorim sa incurajam iubirea pentru povesti. Si ce alt mod mai bun de a face asta, decat transformand copilul in eroul propriei nascoceli?
Fiecare poveste audio este personalizata dupa pasiunile, temerile, intrebarile fiecarui micut in parte.
Mai multe detalii despre povestile personalizate puteti gasi pe pagina de Facebook AICI.

Avem multe planuri de viitor. Condeiul si microfonul nostru lucreaza neincetat si ne bucura nespus cand auzim nu doar cuvinte de lauda, ci si propuneri si idei de imbunatatire, ceea ce ne-ar placea sa auzim si de la voi.

Multumiri celor ce cred in povesti!

Ramona

Dragi cititori, va invit sa ascultati povesti si sa credeti in magia lor. Le e de folos copiilor sa asculte povesti, sa fie atenti la glasul povestitorului, la mladierea vocii, la intorsatura cuvintelor. Atentia se va concentra acum pe altceva, imaginatia va putea sa zburde libera.

Daca v-au placut povestile Ramonei si ale lui Dan, lasati un mesaj de apreciere pentru ei. Sa le transmitem sa inregistreze mai multe povesti.

Alte articole pe blog: Nevoia de fantastic, Aplicatii de scris povestiri online

Ema

1 thought on “Povesti pentru copii. Ascultati si credeti in povesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.