povestea literei Ă

Poveste pentru litera Ă

Nu e greu de predat litera ă, dar e dificil sa ai o poveste despre ea. Iata mai jos povestea mea, poate va e de folos. Daca aveti o alta abordare, niste idei ori niste jocuri, va invit sa le scrieti in comentarii. Scriu povestea pe scurt, voi puteti sa ii adaugati detalii.

 

Povestea literei Ă

Erau odata doi pitici, doi pitici frati. Pe unul il chema Acesta si pe celalat il chema Ăsta. Erau tare harnici si veseli. Toata lumea ii cunostea in satul de pitici. Ăsta avea insa o problema: era balbait. Ori de cate ori vorbea, se balbaia: – Ăăăă, imi ăăă este ăăă sete! Piticii se uitau mirati la el si unii il lasau vorbind singur, deoarece dura prea mult pana spunea ceva.

Fratele sau, Acesta, il duse pe Ăsta la zana piticilor si o ruga sa il ajute sa scape de balbaiala. Zana pregati o licoare magica. Ăsta bau licoarea. A doua zi, Ăsta se trezi fericit, probabil ii trecuse balbaiala. Dar ce sa vezi?! Se balbaia si mai tare! Ba mai mult, nu doar ca se balbaia, dar si topaia. Cand dorea sa spuna ceva, se balbaia si topaia. -Vai de mine! spuse Acesta. Ce s-o fi intamplat? Licoarea nu a fost buna. Ce ne facem acum?

Tema pentru acasa: Gaseste un final povestii.

In poza este desenul pe care l-am realizat pe tabla. Copiilor le-a placut mult. Incercati si voi.

Ce final au gasit copiii

Cum era de asteptat, copiii au venit cu un final predictibil: Zana a preparat o alta licoare, de data aceasta cu ingredientele corecte, iar Ăsta s-a vindecat. Si totusi, o fetita a venit cu un alt sfarsit, unul pragmatic: Ăsta s-a dus la un circ si a cerut sa fie angajat pe post de clovn. (Asa ca el a transformat defectele sale in surse de venit.)

Daca aveti si voi idei, va invit sa ni le spuneti. Ce alte povesti frumoase aveti pentru litere? Incercati sa legati povestea de forma literei?

Alte articole pe blog: Litera M – M de la măr, Litera i la clasa pregatitoare.

Ema

3 thoughts on “Poveste pentru litera Ă”

  1. Eu folosesc poveștile literelor de la Edu, copiilor le plac la nebunie, plus că au și mini-exerciții după. Au și un joculeț, dar nu la toate merge să mă joc eu după indicațiile lor.
    Dar musai trebuie o poveste, ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.