Poveste cu figurine – literele N si U

Am combinat intr-o poveste literele N si U. De fapt voiam sa predau pe N, insa m-am folosit si de litera U in imaginea unui unicorn. Am numit povestea Unicornul noptii.

Pentru aceasta poveste am confectionat figurinele din fetru si am adaugat detaliile cu creioane colorate, pixuri cu sclipici si carioci. Partile mici, precum coama si coada unicornului, le-am lipit cu aracet.

Am folosit in poveste mai multe cuvinte care incep cu N: noapte, nuferi, napolitana, nalba, nor. Am creat insa si atmosfera de noapte cu stele si luna.

In timp ce am spus povestea, am adaugat pe plansa figurinele.

Iata si povestea:

Unicornii sunt ființe speciale și delicate. Trăiesc în păduri și numai noaptea ies să pască. Unicornul nopții are copitele mici și o coamă lungă ce îi cade spumoasă, ca un nor, până la pământ. Cornul cel lung de deasupra orichilor îi e strălucitor. Cu el a pus pe fugă dragoni și a vindecat demult un rege și o prințesă.
Acum unicornul e singur. Iese noaptea să privească norii, luna, stelele. Își dorește un tovarăș. Uneori merge pe lângă casele oamenilor. Știe un iaz unde plutesc nuferi și cresc nalbe. Știe și o casă unde stă o fetiță al cărui nume e Nina. Într-o noapte fetița stătea la fereastră și i-a dat unicornului o bucată de napolitană dulce. A lăsat-o pe fetiță să îi atingă nasul negru. La altă casă e un băiat. Numele lui e Nino. Are o colecție de nasturi și o nuia pe care încalecă spunând că e cal. Nino i-a arătat colecția de nasturi și i-a numărat în fața sa. I-a promis că într-o zi îi va face o salbă de nasturi.

Unicornul e o ființă magică. Dacă noaptea, când dormi, strângi ochii tare de tot și îl strigi ușor pe nume, s-ar putea să îl vezi. 

2 thoughts on “Poveste cu figurine – literele N si U”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.