Maracas cu seminte de pepene

(Aceasta postare contine linkuri de afiliere. Vei plati acelasi pret pentru carti daca vei cumpara apasand pe linkurile din postarea mea sau daca vei cumpara direct din libraria online.)
Jucaria perfecta e cea care suna, zuruie, face zgomot. Faceti si voi o jucarie galagioasa, muzicala: maracas cu seminte de pepene, in forma de felie de fruct. Ai nevoie de: carton, foarfece, capsator, seminte de pepene, acuarele, marker negru.

Iata cum faci: pliezi cartonul in doua si tai un semicerc.

Pictezi „felia” taiata in forma de felie de pepene, mar, portocala, lamaie.

lasi felia sa se usuce, apoi daca trebuie, desenezi cu markerul semintele.

Capsezi felia pe margine, mai mult de 3/4.

Umpli felia cu seminte. Nu pune multe seminte, deoarece vor sta gramada si nu vor suna. Au nevoie de loc, sa se miste si sa faca … muzica.

Termini de capsat. Daca ti se pare ca bucatile de carton stau prea lipite una de alta, pune intre ele un ghemotoc de hartie pentru a le tine departate, apoi capseaza marginile si pune seminte.

Maracas – Felii delicioase de fructe pline cu seminte de pepene. Ce stii sa canti? Tine ritmul!

Daca doriti sa insotiti aceasta activitate si cu cititul unei carti, va recomand The Tiny Seed , de Eric Carle, o carte incantattoare despre calatoria unei seminte, despre anotimpuri, despre ciclul plantelor si despre mediul prielnic unei plante. Noi am citit-o la scoala si am realizat multe activitati in jurul ei, inclusiv o colectie impresionanta de seminte. Cartea o puteti cumpara de pe site-ul Books Express (apasa pe poza pentru a fi directionat in libraria online):
The Tiny Seed 
Ema 
Please follow and like us:

1 thought on “Maracas cu seminte de pepene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.