M de la monstru. Monstrul mizeriei

M de la … mama, Mihai, maro, mizerie, miros, morocanos, monstru, mizerie. Am mai spus: cu cat e mai monstruos, mai infricosator, cu atat place mai mult copiilor. Iata povestea mea pentru litera m (poveste de spus si de decupat in acelasi timp):
 
Mama intră în cameră. Mihai se uita la televizor.
-Mihai, fă-ți curățenie în cameră. Nu ai loc nici să arunci un ac.
-Chiar trebuie?! Nu vreau. Pot să fac mai târziu?
-Nu Mihai. Chiar acum, te rog.
Morocănos, Mihai se duse în camera sa. Da, totul era în dezordine: haine, șosete, caietele de școală, ambalaje de biscuiți, jucării, Lego. Of. Nu arată bine, dar nu are ce face. Începu să adune: șosetele, hainele, câteva jucării. Deodată se auzi un zgomot. Ce-a fost asta?, se întrebă speriat. Poate am vreun gândac pe aici. Sau poate vreun monstru. Ha, ha, ha. Monstru?! Mai strânse câteva jucării, dar zgomotul, ca un foșnet iar se auzi. Ceva se mișca sub tricoul cel maro. Mihai ridică încet tricoul.
-Hei! Cine ești tu și ce cauți aici?
-Sunt monstrul mizeriei. Îmi place să stau în camerele dezordonate. Dar acum plec. Te-ai apucat de curățenie. Dar dacă te oprești și lași mizeria, voi chema pe toți prietenii mei și vom fi mulți, mulți, râse monstrul.Vom sta pe patul tău, pe pernă, în ghiozdan, în dulap, printre jucării. Și îți vom ronțăi totul, totul.
-Ba să nu faci asta. Nu îmi plac lucrurile ronțăite. Mi-ai ronțăit robotul spațial și asta nu-mi place. Voi face curățenie.
Monstrul dispăru. În zilele următoare, Mihai își găsi creionul preferat ronțăit puțin la un capăt. Se uită în jur. Era dezordine. Se apucă imediat să le pună pe toate la loc. Nu avea nevoie de monstrul mizeriei.

Si pe urma… mosntrului i-au aparut mai multi puisori. Care mai de care mai imbulinat si mai ochios.

Ema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.