Litrul, mililitrul si-o poveste

Mie imi plac povestile. Imi incep toate noile lectii cu povestiri scurte, la obiect. daca nu gasesc unele potrivite, inventez. Iata mai jos povestea mea pentru unitati de masura – Capacitati. Mie imi place sa joc si teatru. Cand spun povesti, folosesc tot: dau din maini, modulez vocea, creez suspans, ii iau prin surprindere si ii antrenez. Povestea de mai jos a avut de toate. Nu pot sa va spun pe unde anume am dat din maini si pe unde am ridicat vocea sau am vorbit in soapta; cred ca tine de fiecare sa gaseasca o modalitate personala.
Pe langa poveste, am facut si calcule – orale.

Poveste
Copiii clasei I au hotarat ca sambata sa se intalneasca si sa manance inghetata. „Avem nevoie de bani! ce putem face?” „Am o idee: putem vinde limonada de luni pana vineri”. S-au impartit pe echipe si fiecare echipa a facut si a vandut limonada in cate o zi.
Prima echipa a vandut luni 12 pahare de limonada si a castigat 12 lei. A doua echipa a vandut marti 27 de pahare si a castigat 27 de lei. „Uraaa! Avem bani pentru inghetata.”, s-au bucurat ei. „Nu”, a zis matematicianul clasei. „Avem nevoie de 100 de lei pentru a cumpara inghetata tuturor.” „Sa mai vindem limonada”, au decis copiii.
Miercuri, a treia echipa a vandut cu 1 pahar mai putin decat luni. Cati bani au castigat? (11 lei). Joi, echipa a patra a vandut cu 2 pahare mai mult decat marti. cati bani au castigat? (29 lei). „Gata, am strans banii”, au zis copiii. „Nu”, a zis matematicianul clasei. „Mai avem nevoie de ….” De cati bani mai aveau nevoie copiii? Au socotit si vineri echipa numarul 5 a vandut 21 de pahare de limonada.
Sambata s-au intalnit cu totii si au mancat inghetata cumparata cu banii castigati. Uraaa!

Apoi am desenat si am explicat tot felul de lucruri. Unele nu sunt in programa. Dar eu am copii isteti care nu se multumesc cu putin. Apoi ne-am jucat cu lingurite si seringi de la siropurile medicament pentru copii. 

A fost distractie, va asigur.

Daca ai alte idei frumoase despre lectiile cu unitati de masura, lasa un comentariu.
Spor la masurat.
Ema 

1 thought on “Litrul, mililitrul si-o poveste”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.