Leul si soarecele sau Cum sa desenezi un leu

Litera L. Fabula Leul si soarecele.

Mie imi plac foarte mult fabulele: sunt scurte si moralizatoare, ajungi repede la subiect.Pentru litera L am tot cautat o poveste. Mi-am amintit fabula aceasta care s-a potrivit perfect.

La ora de pictura am invatat mai intai cum sa desenam un leu. I-am intrebat pe copii daca stiu cum sa deseneze leul. Raspunsul a fost un Nuuuuu trist pentru mine. Pare un animal greu de desenat. Hai sa-l facem usor.
Am desenat pe tabla, iar ei pe foi cu creioanele grafice. Am desenat pe etape. Mai intai capul: un cerc, 2 ochi si botul. Apoi am analizat forma urechilor: daca ii pui 2 urechi ascutite, iese pisica; daca ii pui 2 urechi rotunde, mari, iese soarece. daca ii pui 2 urechi mici rotunde, iese urs. Perfect! Doar ca transformi ursul in leu desenandu-i in jurul capului o coama. Corpul pare mai greu, insa daca pastrezi proportia… e usor: spatele se lungeste, se termina cu o coada; gatul nu se vede, e sub coama (am scapat de gat!); burta e o linie tot lunga, putin ondulata chiar in dreptul burtii. Picioarele, ghearele…. Atmosfera. Intr-un colt soarecele. Cocotieri, plante, mult verde… jungla.
Acum spor la treaba!

Imi place sa dau copiilor indicatii minime. De cele mai multe ori indicatiile sunt de rodin tehnic: asez in margine sau in mijloc? Tin foaia culcata sau in picioare? Ce detalii voi adauga? Ce culori voi folosi?

Roarrrr!!

Spor la lei!
Ema

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.