Leul si soarecele sau Cum sa desenezi un leu

Litera L. Fabula Leul si soarecele.

Mie imi plac foarte mult fabulele: sunt scurte si moralizatoare, ajungi repede la subiect.Pentru litera L am tot cautat o poveste. Mi-am amintit fabula aceasta care s-a potrivit perfect.

La ora de pictura am invatat mai intai cum sa desenam un leu. I-am intrebat pe copii daca stiu cum sa deseneze leul. Raspunsul a fost un Nuuuuu trist pentru mine. Pare un animal greu de desenat. Hai sa-l facem usor.
Am desenat pe tabla, iar ei pe foi cu creioanele grafice. Am desenat pe etape. Mai intai capul: un cerc, 2 ochi si botul. Apoi am analizat forma urechilor: daca ii pui 2 urechi ascutite, iese pisica; daca ii pui 2 urechi rotunde, mari, iese soarece. daca ii pui 2 urechi mici rotunde, iese urs. Perfect! Doar ca transformi ursul in leu desenandu-i in jurul capului o coama. Corpul pare mai greu, insa daca pastrezi proportia… e usor: spatele se lungeste, se termina cu o coada; gatul nu se vede, e sub coama (am scapat de gat!); burta e o linie tot lunga, putin ondulata chiar in dreptul burtii. Picioarele, ghearele…. Atmosfera. Intr-un colt soarecele. Cocotieri, plante, mult verde… jungla.
Acum spor la treaba!

Imi place sa dau copiilor indicatii minime. De cele mai multe ori indicatiile sunt de rodin tehnic: asez in margine sau in mijloc? Tin foaia culcata sau in picioare? Ce detalii voi adauga? Ce culori voi folosi?

Roarrrr!!

Spor la lei!
Ema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.