vacanta

5 jocuri din vacanta mea

In ultima zi de scoala am trecut in revista, cu copiii, cateva jocuri … de pe vremea mea. Pe unele le stiau si ei, pe altele, nu. Iti amintesti cum va jucati cand erati mici?

1. X si 0

Cum se joaca – 2 jucatori, hartie, creioane.Desenezi un patrat cu 9 patrate. Iti alegi daca esti X sau 0. Incepe x – pui X intr-o casuta. Partenerul pune 0 in alta casuta, incercand sa te impiedice sa ai 3 X pe linie, coloana sau diagonala.

2. Fazan

Oricati jucatori – Incepi sa spui in gand alfabetul. Un copil spune Stop si te opresti. Ai ajuns la o litera. Cu acea litera incepe jocul si primul cuvant. Urmatorul copil spune un cuvant care incepe cu ultima silaba a cuvantului precedent. Daca urmatorul copil nu gaseste un cuvant, iese din joc.

3. Puricele

Se joaca afara, cu oricati copii. Toti copiii pun un picior in mijloc. Spun cu totii: Sariti. Toata lumea sare cat mai departe de centru. Primul va incerca sa calce pe urmatorul pe un picior, iar acesta sare pentru a se feri. Daca e atins, iese din joc si jocul se reia. Mi-a placut foarte mult ca de cand i-am invatat Puricele, l-au jucat mereu si mereu, ori de cate ori se intalneau. Jucati #Puricele si in familie. Se poate.
vacanta

4. Spanzuratoarea in vacanta?

Ai nevoie de hartie si un creion. Cine nu stie spanzuratoarea? Unii nu o stiau si li s-a parut extraordinara (Intotdeauna jocurile cu uratenii si chestii macabre par … „dragalase” copiilor de azi). Mi-a placut foarte mult ca de la prima incercare au propus spre rezolvare cuvinte foarte lungi, originale. Astia sunt copiii mei!! Incearca si tu #Spanzuratoarea. In fond e un joc cu cuvinte.
vacanta

5. Elasticul

Eu am cumparat elasticul si l-am impartit in mai multe bucati. Ei au jucat zile in sir elasticul – si fete si baieti. Am incercat sa ii invat miscarile de pe vremea mea, dar nu mi-am amintit tot. Insa ei au inventat un alt joc – vreo 10 copiii stau in cerc si tin elasticul la picioare. Unul zice: Cui ii plac bananele stricate? Cei carora „nu le plac” bananele stricate sar incercand sa se elibereze din cerc. Cine ramane cu eleasticul prins de picioare „prefera” bananele stricate si primeste pedeapsa, adica a pierdut. Hazul e ca ei zic de fiecare data alte intrebari haioase, care mai de care mai urata. Hai ca-mi place si varianta asta cu #Elasticul.

La anul ii invat Bâza. Ha ha ha…
Tu ce jocuri preferate ai?

Alte jocuri pe blog: Joaca-te la mate, Joaca-te cu silabe
Ema

1 thought on “5 jocuri din vacanta mea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.