Graficul cuvintelor

Tema aceasta a graficelor, tabelelor, inregistrarilor de date si interpretarii de rezultate e una care imi place mult. Incita la gandire, la conexiune intre cunostinte, la sintetizarea informatiilor si invita la condensarea ideilor. Lucrez acum la mai multe fise legate de predarea graficelor la clasa a II-a. I-am invatat pe copii, la matematica, modul in care inregistreaza date si deseneaza un grafic. Le-a placut. Am abordat subiecte indragite: animale preferate si inghetata preferata. 

Saptamana aceasta vom realiza un grafic si la gramatica. L-am legat de grupurile de litere ea, ia, ie, ua, oa, uă. Cu aceasta activitate ating mai multe obiective. Iata cum voi proceda: voi citi elevilor un text (voi citi rar, voi reveni asupra propozitiilor si voi reciti textul daca e nevoie) ce contine cuvinte cu grupurile de cuvinte de mai sus, iar ei isi vor nota in spatiul de pe foaie cuvintele care contin aceste grupuri si pe care ei reusesc sa le retina. Pana aici e un joc de atentie, de concentrare, de rapiditate, de memorie. Apoi fiecare va inregistra in grafic cate feluri de cuvinte au notat. Recomandati copiilor sa foloseasca mereu culori pentru a observa mai usor graficul.La sfarsit vom sintetiza informatiile: cine are cele mai multe cuvinte ce contin grupul „ea”? Puteti cere elevilor sa inregistreze, in scris, analiza propriului grafic. 
Puteti descarca documentul AICI
Daca v-a fost de folos, daca aveti si alte idei de grafice, daca aveti o strategie anume, lasati un comentariu. 
Ema 

2 thoughts on “Graficul cuvintelor”

  1. Multumesc tare mult ! Foarte interesanta abordarea ! O sa o aplic si eu cu fetita mea ! Noi suntem in Germania , dar limba romana si matematica , invata in continuare cu mine , deci multumesc tare mult pentru idei ! O saptamana frumoasa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.