Am tradus cantecul Who stole the cookie from the cookie jar si a iesit ce veti auzi in videoclipul meu. Copiilor le place mult jocul. Stam in cerc, batem din palme si cantam. Fiecare vrea sa fie ales. Audiati cantecul AICI.
Cine a furat sau cine a luat prajitura?
Noi stam in cerc pentru acest cantec. Il cantam dimineata sau in completare la vreo ora cand copiii sunt plictisiti. Nuuu, nu il cantam in fiecare ora. Cum se nimereste si cum vor si ei.
Am tradus cu urmatoarele versuri:
Toti – Cine a furat prajitura din borcan? Cine a furat prajitura din borcan?
Toti (Eu aleg un copil: Maria) Maria a furat prajitura din borcan.
Maria: Cine, eu?
Toti: Da, tu!
Maria: Nu se poate!
Toti: De ce nu?
Maria: Pentru ca nu eram acasa. (Fiecare copil va formula aici un motiv. Ei se amuza sa gaseasca raspunsuri caraghioase. )
Dupa cateva zile de cantat si cautat faptasul, i-am intrebat pe copii daca sa inlocuim verbul a fura cu a lua sau a manca. Suna bine si asa. Nu au fost de acord, fura e mai interesant.
Un cantec si mai multe posibilitati
- Cantecul se poate folosi la inceputul anului scolar pentru ca toata lumea sa invete numele colegilor.
- Se exerseaza formularea intrebarilor si a raspunsurilor.
- Se exerseaza pronumele: eu, tu.
- Exersati si pluralul. Inlocuiti un singur nume cu doua: Cine a furat prajitura? Maria si Cristina. Atunci raspunsurile vor fi cu folosirea formelor de plural: noi, voi.
- Eu am spus la un moment dat: Copiii au furat prajitura. Si atunci raspunsurile si intrebarile au fost formulate altfel.
- Cu acest joc fiecarui copil ii vine poate randul sa vorbeasca. Numiti-i pe cei timizi, pe cei care prefera sa nu scoata un cuvant. Se vor energiza putin, grupul ii obliga sa spuna cateva propozitii.
Daca va vin si alte idei, va invit sa lasati un comentariu.
Alte articole pe blog: Graficul si interpretarea datelor, Prima saptamana de scoala clasa 3.
Ema
Apropo de învățat numele colegilor, i-am rugat pe părinți ca dimineața, în curte, când ajung, să-și pună și ei copiii să-i salute pe cei deja ajunși. E… nu merge, pe motiv că X e selectiv, nu îi place pe toți. Trebuie să caut povestea aia cu „bună ziua, căciulă”…
De când l-am văzut la tine, am început să-l jucăm și noi, la grupa mare. Am înlocuit a furat cu a luat. Nu prea le place să fie ei făptașii, dar se amuză inventând răspunsuri.
Multumesc pentru feedback. Sigur, orice varianta e buna.