carti de dezvoltare personala pentru copii

Carti de dezvoltare personala pentru copii – despre porecle si schimbul de lucruri

Va recomand doua carti de dezvoltare personala pentru copii. Le-am primit de la Cutiuta cu povesti, o editura ale carei carti se adreseaza copiilor scolari si prescolari. Mai mult decat atat, cartile pot fi folosite la scoala la orele de dezvoltare personala. De ce sunt speciale cartile lor? Deoarece contin povesti terapeutice, texte psihoeducationale. Iata mai jos doua dintre eaceste carti.

Fara porecle

Cartea e scrisa de Diana Mihaela Tenciu si e ilustrata de Elena Livia Dragusoiu.

E o carticica pentru varsta scolara, in care personajele sunt copii, scolari. Asa cum sugereaza si titlul, cartea contine o povestire ce trateaza aceasta problema a copiilor care agreseaza verbal si a celor agresati verbal. In spatele acestei idei principale, veti intrezari si alte subiecte de discutie: grupul de joaca, un membru nou in grup, cum te comporti cand esti nou venit, care e rolul parintilor, care sunt solutiile pe care le pot gasi copii. Cartea contine si piese de puzzle cu care puteti reconstitui grupul de copii si nsite palete pentru joc de rol.

 

carti de dezvoltare personala pentru copii

 

Pornind de la povestire, puteti dezvolta destule idei pe care sa le abordati la orele de dezvolatre personala sau la orele de educatie civica. Despicati firul in patru pentru fiecare idee din carte. Adresati copiilor intrebari deschise care sa invite la formularea unor intrebari creative. Scrieti toate solutiile gasite de copii, ierarhizati-le: ce poti face cand esti singur, cand esti cu prieteni, cand ai sau nu un adult in preajma.

 

carti de dezvoltare personala pentru copii

 

Vrei sa facem schimb?

Scrisa de aceeasi autoare, Diana Mihaela Tenciu si  ilustrata de Elena Livia Dragusoiu, cartea trateaza si ea o problema specifica varstei scolare si prescolare. Exista destule situatii in care copiii decid ca vor sa imprumute jucarii sau rechizite ori sa le ofere in schimbul altora. Ce se intampla cand copiii se razgandesc? Uneori le e greu sa se desparta de lucrurile dragi, chiar daca la inceput au fost de acord.

 

carti de dezvoltare personala pentru copii

 

Cartea contine 7 povestiri ce abordeaza gradul tema schimbului de lucruri intre copii. De la a oferi de buna voie ceva la schimb, pana la a promite lucruri pe care copii nu le au ori lucruri pe acre le iau din alta parte pentru a le da colegilor. 7 povestiri si tot atatea subiecte de discutie, fiecare situatie e diferita si fiecare trebuie privita in complexitatea ei.

 

carti de dezvoltare personala pentru copii

 

Venind in sprijinul cadrelor didactice, in sprijinul pshihologiloe sau a parintilor, autoarea propune si alte subiecte de discutie: despre emotii, despre propriile sentimente, analiza unor situatii similare.

La sfarsitul cartii veti gasi siluete pentru a confectiona papusi pe degete, siluete pentru a fi colorate dpa un cod al culorilor pentru emotii, bratari recompensa si o diploma.

 

carti de dezvoltare personala pentru copii

 

Pe siteul editurii Cutiuta cu povesti gasiti si alte carti de dezvoltare personala pentru copii, materiale psihoeducationale si chiar puteti comanda carti personalizate cu copii vostri.

Alte articole despre dezvoltare personala: Cinci jocuri pentru dezvoltare persoala, Ti-ai umplut galeata azi?

Daca ai citit cartile prezentate aici, lasa intr-un comentariu impresiile sau sgestiile tale pentru activitati cu copiii. Poate ne recomanzi si alte carti de dezvoltare personala pentru copii.

Ema

1 thought on “Carti de dezvoltare personala pentru copii – despre porecle si schimbul de lucruri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.