Cartea cu Apolodor – ziua 5 – orientare pe harta

Gata, azi e ultima zi. Nu am terminat de citit cartea, deoarece partea din mijloc mi s-a parut putin violenta. Dar am citit sfarsitul, am stabilit prin ce locuri a calatorit Apolodor si am confectionat o carte.

Mai intai am citit sfarsitul. Ne-am amuzat de numele rudelor lui Apolodor. Apoi am confectionat stegulete din dopuri de pluta, scobitori si spuma colorata.

Prinzi spuma pe scobitoare, apoi scobitoarea o infigi in felii de dopuri de pluta.

Am cautat pe harta din atlas locurile strabatute de Apolodor. A umblat ceva, saracul !

Cartea acordeon. Am taiat in doua, pe lungime, o foaie A4 si am pliat-o ca un evantai; am lipit cele doua parti ca sa avem o carte mai … lunga. Apoi am desenat. Si eu am avut o contributie.
Imi plac aceste mini-carti deoarece ii ajuta pe copii sa sintetizeze informatia, le ofera o modalitate de expunere organizata a ideilor principale, ii ajuta sa aiba o vedere de ansamblu si contribuie la viziunea lor spatiala.

Voi ati terminat cartea cu Apolodor?
Ema

1 thought on “Cartea cu Apolodor – ziua 5 – orientare pe harta”

  1. Am urmarit cu interes si curiozitate ceea ce ati lucrat.Felicitari!!!Noi nu avem cartea,dar ne-am propus sa o cautam atunci cand revenim din concediu si sa lucram asa, din urma…Asadar,ne reintalnim peste 2 saptamani si va trimitem lucrari.Ilinca si parintii sai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.