Cartea cu Apolodor – Hai in calatorie – ziua 1

Nu-i asa ca vacanta mare e ca o calatorie? Hai in calatoria de citit. (Intotdeauna vacantele mele din copilarie erau pline de carti si mere rontaite deasupra paginilor parfumate.)

Noi am inceput deja. Eu si fetita mea de 7 ani am inceput prima carte de vacanta: Cartea cu Apolodor, de Gellu Naum. Ea a vrut sa facem asta. A primit cartea in dar de ziua ei de la Nicoleta. (Multumim Nicoleta!)
Iata cum am procedat noi: deoarece e o cartea lunga, citim pe rand – ea o pagina, eu o pagina. Apoi discutam despre ce am citit. Desenam. Cautam cuvinte. Azi ne-am oprit la pagina 21. Vom continua.

Ea a desenat pe Apolodor in trecere pe la tribul irochez din Canada. A amuzat-o decoratiunea cu pene.

Eu am desenat pe Apolodor la circ, cantand alaturi de prietenii sai.

Ne-au placut foarte mult rimele din carte. Cred ca cele mai des intalnite rime sunt cele formate din cuvinte ce se termina cu -or. Am scris pe rand, cu culori diferite, rimele pe care le-am gasit pana la pagina 21.

Acum e randul vostru. Citeste cu copilul tau Cartea cu Apolodor. Sugereaza-i sa deseneze ce i-a placut mai mult. Cautati cuvinte rimate care se termina in -or. Poti descarca o FISA in care sa completati cuvintele.
Posteaza pe pagina de Facebook Ema La Scoala poza desenului sau a fisei completate si eu o voi adauga aici pe blogul meu.

Spor la citit. Vacanta placuta. 
Ema 

1 thought on “Cartea cu Apolodor – Hai in calatorie – ziua 1”

  1. Nu suntem straine de Apolodor, asa incat o sa-mi placa mult sa-i prezint fetitei mele provocarea voastra! Sper sa-i placa si ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.