A de la ALIGATOR

Saptamana aceasta am invatat litera A. A de la aligator. ALI, aligatorul. Super tema! Copiii iubesc tot ce noua, adultilor, ni se pare monstruos si deloc frumos: aligatori si crocodili, serpi, paianjeni, monstri, fantome etc. Tema aceasta a adaugat gaz peste foc, sa zic asa.

Povestea mea s-a numit „Ali, aligatorul curcubeu”.

Copiii au adus poze si carti cu si despre aligatori. Am spicuit informatii intersante despre mediul de viata, modul de hranire, despre pui si cuib, despre corpul aligatorilor. Am facut etichete, copiii au desenat postere.

 

 

 

Iar eu le-am … construit  un  aligator cam de 1 metru sau aproape 1.5 metri. Ne ajuta la matematica. Gura lui seamana cu semnele < si >. Compararea numerelor a devenit mai usoara si cu siguranta distractiva.

Pentru ca urmeaza lectia cu M de la Maimuta, am desenat si cocotierul – mediu ambiant pentru aligatorul de azi si casuta pentru maimutele de saptamana viitoare.

 

Bogdan ne-a adus capusorul acesta impaiat, asa ca am observat …. pe viu dintii.

Fiecare prichindel si-a decupat semnele < si > in forma de gura de aligator.
Inspiratia mea AICI

 

 

Acestia ne ajuta sa citim cuvinte. Din gurita lor iese o limba pe care sunt scrise cuvinte. Limba e legata cu un elastic. Dupa ce citim cuvintele, ii dau drumul si ea intra inapoi cu un pocnet si cu o miscare ce ii amuza pe copii.
Pentru acestia m-am inspirat de AICI.

 

Cate cuvinte incep cu A?
Muuuuulte. Aici sunt numai cateva.

 

Desenul literei A in forma de gura de aligator.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.