Regulile clasei

E bine ca la inceputul anului scolar intreg colectivul clasei sa stabileasca o directie de conduita – regulile clasei. Eu stiu bine ca atunci cand elevii isi stabilesc singuri niste repere si cateva reguli simple, sunt mai dornici sa le urmeze. Ei, desigur, nu e intotdeauna asa. In clasele pregatitoare si I am vorbit cu copiii despre regulile clasei, am dezbatut tot felul de situatii si ei au spus ce nu le convine si ce le place mult. Puteti citi acest articol aici Contractul clasei

Anul acesta voi incerca o alta abordare. Ii voi astepta pe elevi cu regulile clasei pe masa. Mi-am dat seama ca daca in ceilalti ani acest demers a pornit de la ei, anul acesta e oportun sa porneasca de la mine: adica sa stie fiecare ce doresc de la ei. Pentru ca sunt reguli si idei pe care oricum le-am dezbatut in anii trecuti, nu sunt ceva nou si nu cred ca vor fi privite ca pe ceva impus. Puteti descarca Regulile clasei Le-am conceput pentru clasele a 2-a, a 3-a si a 4-a. La clasele 0 si 1 nu va recomand aceasta abordare.

Dar nu va ramane totul asa: activitatea urmatoare va fi sa lucreze in grupuri de 4-5 copii si sa puna pe hartie propriile lor dorinte. Deja stiu una dintre ele, mi-au spus-o la sfarsitul clasei I: „Nu ne mai certati!” Sper ca in acest fel vor deveni constienti de ceea ce astept eu de la ei, de ceea ce asteapta ceilalti de la ei si, desigur, isi pot stabili niste directii personale.

Daca aveti si alte idei, lasati un comentariu.

Ema

Please follow and like us:

1 thought on “Regulile clasei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.