Parenting si Cursurile de perfectionare

You may also like...

5 Responses

 1. Diana Ciobanu spune:

  Ema, parcă mi-ai fi citit gândurile…Azi am participat la un curs intitulat atractiv: Kit de instrumente pentru disciplinarea clasei de elevi. M-am înscris astă toamnă pe site-ul CCD-ului, dintr-o listă, așa cum spuneai tu, lungă și sterilă. Dar eu mi-am ales 5 titluri de cursuri pe bune, pe care chiar aș fi vrut să le fac pentru a le folosi la clasă. Surpriza a fost mare când am văzut că se face cursul. Azi a fost prima zi de curs și, pe cât de mare a fost surpriza (și dorința de a învăța ceva nou), pe atât de mare dezamăgirea. Doar bunul simț m-a oprit să nu mă ridic și să plec (sau, și mai rău, să ripostez). Totul s-a învârtit în jurul teoriei expuse de cele două formatoare, când tot ce așteptam eu era să mi se dea instrumente concrete, pe care să le aplic la clasă. M-am întrebat ce caut acolo, mai ales că nu mă confrunt (la clasă) cu abateri disciplinare prea dese și prea grave (a spune „deloc” ar însemna să mint; lucrez, totuși, cu 31 de copii, toți diferiți), dar aș fi vrut să aflu și altceva care să mă ajute în caz de…
  Poate mâine va fi mai interesant…dacă, vorba ta, nu găsesc ceva mai bun de făcut (sigur se va găsi!).
  Cât despre cursurile de parenting…mi-amintesc că, în afară de modelul pe care l-am avut mereu în mama mea, pe mine m-a ajutat foarte mult (atunci când copiii mei erau mici) emisiunea Supernanny. O urmăream cu interes și „furam” toate ideile care simțeam că mă pot ajuta în dificila, dar minunata meserie de mămică. Și până acum cred că m-am descurcat onorabil. Nu mi-e rușine cu copiii mei.
  De foarte multe ori, nicio carte nu te ajută să-ți educi copiii, pentru că nu există „rețete” universal valabile. Dar te ajută instinctul și dragostea necondiționată față de copil.
  Te îmbrățișez cu drag și te urmăresc cu același interes!

 2. Ema Winter spune:

  Diana,
  Iti multumesc pentru comentariu. Crezi ca aceste conferinte de parenting sunt potrivite pentru profesori? Ar fi bine ca ele sa fie cursuri de perfectionare?

 3. Ema Winter spune:

  Diana,
  Iti multumesc pentru comentariu. Crezi ca aceste conferinte de parenting sunt potrivite pentru profesori? Ar fi bine ca ele sa fie cursuri de perfectionare?

 4. Diana Ciobanu spune:

  Ieri am participat din nou la curs (finalul) si am fost tare incantata! De data aceasta, formatoarele au interactionat cu noi, cursantii, ne-au raspuns la intrebari si au venit cu solutii la problemele reale pe care le expuneam. Am aflat lucruri noi pe care deja am inceput sa le aplic la clasa. Da, astfel de "lectii" ne sunt utile si noua daca, la randul nostru, le transmitem parintilor si daca reusim sa facem front comun in beneficiul copiilor.

 5. Ema Winter spune:

  Diana,
  Minunat! Probabil prima parte a fost o introducere. Dar tot cred ca se poate mai mult, ca unii au nevoie de mai mult sau de altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!