Mingo – joc social

You may also like...

5 Responses

 1. Maria Popescu spune:

  nu merge descarcata, si abia asteptam….

 2. Ema Winter spune:

  Maria,
  Am rezolvat. Incearca din nou.

 3. Elena Mănescu spune:

  Stimată doamnă, vă rog frumos, dacă puteţi să daţi mai multe detalii despre acest joc foarte frumos. Am înţeles că fiecare elev primeşte câte o foaie cu propoziţii, sunt nişte reguli de respectat, se întreabă între ei ce au făcut în vacanţă. Nelămurirea mea este ce scriu copii în acele casete şi când se opreşte jocul. Vreau să îl fac şi eu la începutul de an şcolar, dar am încă neclarităţi.Vă rog frumos să mi-l explicaţi mai detaliat! Vă mulţumesc şi vă urez toate cele bune!

  • emalascoala spune:

   Elena,
   Ma bucur ca te intereseaza acest joc. Fiecare copil primeste tabelul in care se afla deja scrise propozitii (pentru elevii mai mici se pot pune doar simboluri, desene). Propozitiile interogative sau afirmative au in acest caz legatura cu vacanta de vara: Cine a fost la bunici? Cine a fost la mare? Cine a citit o carte? ori A fost la mare. A zburat cu avionul. A stat acasa. S-a lovit la genunchi. Copiii incearca sa gaseasca printre ceilalti colegi cate un coleg care indeplineste o cerinta: Mihai, ai fost la bunici? Daca Mihai raspunde cu da, copilul bifeaza caseta si eventual scrie numele colegului acolo. Jocul se termina cand primul copil a bifat toate casetele, adica a gasit cate un copil pentru fiecare. Poti decide ca jocul sa continue pentru ca si ceilalti sa rezolve sarcinile. Apoi puteti concluziona: Cine a fost la bunici? Copiii se pot ridica in picioare, pot povesti despre cum a fost acolo.

 4. Elena Manescu spune:

  Va multumesc frumos pentru detalii!Mi se pare un joc foarte interesant.Îl voi aplica la clasa in prima zi si nu numai.Voi reveni cu feedback-ul.Blogul este foarte dragut, util.Felicitari si toate bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!