Falsa modernitate a unor lectii vechi

You may also like...

13 Responses

 1. aneta spune:

  Da,eu sunt. MultumescEma☺💜

 2. Multumesc pentru acest articol. Vocea ta se aude :).

 3. LIVIU CAPSUNA spune:

  Draga mea, daca TOATE orele s-ar face cum zici tu copiii n-ar sti nimic. Facem si astfel de ore , mai ales la Clas preg , dar in cls aIIIa la atribut si complement E MAI MODERN /UTIL MANUALUL, CAIETUL SI O CULEGERE . Si facem analiza gramaticala pana stim care e adjectiv si care e atribut , care e substantiv si care e subiect . MUUUUULTE ore si multe pagini , pt ca altfel or sa scrie la liceu PARTIKIP !

 4. Ema Winter spune:

  Liviu, nu am scris nicaieri ca toate orele sa fie cum zic eu. Iar eu i-am invatat pe copii si substantivul si adjectivul fara ore muuuulte si muuulte pagini.

 5. Felicitări și mulțumiri de aici dela școala de vară "Informatica la Castel". A fost bucuria zilei de azi să parcurg acest text (inclusiv comentariile). Ca om bătrân, îngrijorat de închistarea-supraîncărcarea programei școlare, de toceala pretinsă elevilor, de frica și lamentările prea multor profesori…

 6. Anonim spune:

  Poate nu ar trebui să alergăm mereu în goană după modern,după practici venite din vest? Tradiționalul nu întotdeauna este rău atîta timp cît este funcționabil,iar Noul nu întotdeauna este mai bun și mai rezultativ.Sistemul bazat pe competențe care se îcearcă de o vreme a se implimenta la noi s-a manifestat deja ca un sistem ratat în Vest,de ce am considera că ar putea fi un sistem rezultativ la noi?Pe cînd sistemele ce pun bază pe cunoștințe ca de exemplu în Corea de Sud sau Japonia sunt sisteme dau un randament înalt de specialiști.Exemplu clasic de sistem bazat pe competențe este școala americană,unde se face tot ce este kool,copii ce învață și sunt atrași de carte au un rol social de marginalizați,iar școala și colegiul este doar pentru distracție.Cei care rezistă pînă la Universitate abia acolo văd că lucrurile se inversează,deoarece studiului în universitate acolo i se atrage o atenție deosebită,și buni specialiști ajung acei "botanici" marginalizați,însă ajung buni specialiști nu datorită sistemului ci mai degrabă în pofida lui.Sigur copii ar fi foarte încîntați să danseze și să coloreze la toate orele,chiar și în loc de matematică sau istorie în clasa XII s-ar juca pe jos cu pietricele însă ce vor face ei mai apoi avînd doar competența de a se juca cu pietre?Un stat se poate dezvolta doar avînd specialiști buni(informaticieni,fizicieni,chimiști,matematicieni,economiști etc.),SUA își poate permite să cumpere acești specialiști din alte state.Oare Republica Moldova își va putea permite să o facă dacă nu își va forma propriile cadre?

 7. Ema Winter spune:

  Ma bucur mult ca mi-ati citit articolul. Poate insa nu ati citit cu atentie. Am explicat ce inseamna in opinia mea modern si traditional si nici nu am facut o pledoarie pentru practici din Vest sau din alta tara. Multumesc oricum.

 8. Anonim spune:

  Multumesc , Ema! Esti atat de generoasa si curajoasa sa ne impartasesti din preocuparile tale! Cred ca activitatile de tipul celor sugerate de tine ii determina pe elevi sa vina cu drag la scoala si deja o lupta e castigata ( cea mai importanta din punctul meu de vedere ) . Apoi cunostintele vor fi insusite, competentele vor fi formate fara a face rabat la calitate, dimpotriva.

 9. angi spune:

  Uite de ce-mi place sa te citesc!
  Ai curajul de a scrie ce gandesti,dar mai mult,chiar faci cum crezi tu ca e mai bine pentru copil.
  Atunci cand am simtit ca unele exemple date de tine in aceasta frumoastra "fereastra" despre "lumea ta" se potrivesc cu clasa mea le-am folosit sau le-am modelat sa ne fie si noua bune…
  Sa ai parte de un an scolar plin de satisfactii !

 10. Ema Winter spune:

  Multumesc frumos. Un an scolar creativ iti doresc.

 11. Ema Winter spune:

  Si eu iti multumesc. Te invit sa ma urmaresti mai departe.

 12. Buna Ema,
  Ai putea, te rog, sa publici rezultatul foii puse pe tabla?(aceea cu intrebarea: ce ai face daca ai avea multi, multi bani?) Ma intereseaza rezultatele finale – astea arata si tendintele viitoare ale copiilor. Am observat ca datul la saraci nu a interesat pe nimeni.
  Cu multumiri,
  B. Milescu
  P.S. Articolul tau este o bogatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!