educatia sexuala

Educatia sexuala la copii si preadolescenti

Sa recunoastem deschis: educatia sexuala are un drum lung de strabatut in scoala. Nu cred ca se intampla doar in Romania. Probabil e considerat un subiect dificil de abordat si in alte tari. Si ca in oricare alt domeniu sau alta disciplina, si cand e vorba de educatia sexuala la copii, scoala se va afla la raspantia ideilor parintilor, profesorilor, psihologilor, medicilor. Care e parerea ta? La ce varsta ar trebui sa incepem sa vorbim copiilor despre ce se intampla cu corpul lor, despre ce e dragostea fizica, despre cum apar bebelusii? Cu ce subiecte sa incepem?

educatia sexuala

Conferinta despre Educatia sexuala

In data de 19 mai, de la ora 10.00 Parenting Academy organizeaza in Bucuresti, la Hotel Sheraton, un eveniment pe aceasta tema: Educația sexuală la copii și preadolescenți. Cu siguranta se vor aborda multe aspecte care intereseaza si parintii si profesorii. Pe mine ma intereseaza tot ce tine de aceasta disciplina: Cand incepem sa vorbim copiilor? Care e varsta potrivita pentru astfel de discutii? Cu ce incepem sa discutam? Cat de departe poate merge discutia noastra? Ce facem daca parintii nu sunt de acord cu educatia sexuala la scoala?

Gasesti detalii despre eveniment Aici – Conferinta. Te poti inscrie pentru a fi in sala sau pentru a viziona online. Daca te inscrii din timp, pretul unui bilet e mai mic. 

La conferinta vor fi patru invitati care vor aborda subiectul educatiei sexuale din mai multe unghiuri de vedere:

  1. Diana Stănculeanu – Cum ghidăm copii către o viață intimă sănătoasă
  2. Gabriel Brumariu – Educația sexuală în România: status actual
  3. Mircea Toma – Influența internetului si a presei asupra sănătății sexuale a tinerilor
  4. Adriana Radu – Impactul educației sexuale asupra tinerilor și societății.

Evenimentul este activ și pe pagina lor de Facebook: Parenting Academy

Puteti sa ne spuneti parerile voastre despre educatia sexuala in comentarii. Iar daca veti participa la conferinta, impartasiti-ne impresii.

Alte articole de pe blog: Despre sexualitate la clasa 2, Educatia economica.

Ema

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *