Cum pregatesc copilul pentru clasa a 2-a – invatarea in avans

You may also like...

1 Response

 1. Am citit articolul dumneavoastră de mai multe ori cu toate că am trecut de această etapă cu ambii mei copii. Din fericire, băieții mei nu au avut probleme în ceea ce privește adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea. Nu au folosit niciodată degețelele și toate au venit, parcă firesc. Le-a plăcut să socotească și pentru mine, ca părinte, a fost lejer.
  Scrieți așa: „Da, ii va fi mai usor copilului daca va sti deja tabla inmultirii, dar il veti priva de elementul de noutate si ii veti incarca vacanta cu exercitii pe care nu le intelege. Unii copii vor putea memora pur si simplu, altii nu. Pe langa faptul ca a-i invata mecanic ceva ce se preda in anumite etape poate fi greu si plictisitor pentru ei, ganditi-va si la faptul ca poate va propuneti obiective prea inalte pe care copilul s-ar putea sa nu le atinga in perioada vacantei si s-ar putea sa inceapa scoala obosit si deceptionat. Pe de alta parte, il lipsiti de elementul surpriza si de noutatea unui nou capitol la scoala. Sau il veti invata ceva intr-o maniera gresita, greoaie pe care nu o va mai putea abandona si care il va impiedica sa abordeze o tehnica usoara prezentata la scoala.”
  Nu vă contrazic, însă am un semn de întrebare: de ce la finalul clasei a II-a doamna învățătoare ne-a spus că: „ ar fi bine ca la începutul clasei a III-a copilul să știe tabla îmnulțirii”. Nu sunt mesajele contradictorii? Ce să înțeleagă un părinte din acest mesaj?
  Pentru noi, stăpânirea adunării a constituit un avantaj iar înmulțirea a venit, oarecum, firesc. Pe urmă, am repetat cu el de câte ori a fost cazul, în joacă. Am și scris pe blogul meu cum am învățat înmulțirea cu 8, urcând și coborând scările unui hotel.
  Trebuie să mai spun că până s-a ajuns la școală la etapa înmulțirii, copilul s-a plictisit. A urmat întrebarea firească, pusă de el: De ce a dorit doamna să știm înmulțirea dinainte?
  Dumneavoastră ce i-ați fi răspuns în locul meu?
  Felicitări pentru activitatea dumneavoastră și pentru dăruire. Respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!