100 zile de scoala

In 28 februarie s-au implinit 100 de zile de scoala (fara sambete si duminici, fara vacante si sarbatori). Pentru fiecare zi de scoala am lipit cate un cerculet pe o omida uriasa ce a crescut zi de zi – aceasta a fost o activitate realizata zilnic la calendarul zilei. Am dedicat sarbatorii a 100 zile de scoala 2 saptamani, realizand o unitate de invatare completa, integrata, ce s-a rotit in jurul numarului 100 si a furnicilor.
In prima saptamana am citit copiilor o carte despre 100 de zile de scoala –  100th Day Worries (click pe titlu pentru a o vizualiza sau cumpara de pe site).

Cartea prezinta modul in care o fetita incearca sa adune 100 de obiecte. E amuzanta, usoara, are poze frumos colorate si copiii s-au distrat ascultand-o.

Pornind de la aceasta carte, am propus un proiect: fiecare va aduce la scoala 100 de obiecte. unii au adus cereale, altii betisoare, altii nasturi sau margele. Unii le-au lasat asa cum erau, altii le-au impartit frumos in pungi, altii au realizat lucrari elaborate. Iata mai jos unele dintre ele:
Beatrice a lipit (ajutata de mama, inseamna ca a fost munca de echipa iar ele doua au petrecut un moment frumos impreuna) 100 de pestisori. 

Casiana a lipit 100 de poze cu pisici si flori. I-a luat ceva timp, insa a spus ca a realizat totul singura.

In a doua saptamana mi-a fost de ajutor o carte pe care o indragesc foarte mult:  One Hundred Hungry Ants (click pe link pentru a o vedea sau cumpara de pe site).

Pornind de la aceasta carte, am realizat Lectura, Dezvoltare personala, Matematica si Abilitati practice. La lectura copiii au audiat cartea, apoi am povestit/ analizat/ dezbatut, iar ei si-au desenat propria carte cu 100 de furnici. La matematica am numarat cele 100 de furnici si le-am impartit asa cum sunt ele prezentate in carte (+ munca de echipa, organizare, analiza, gasirea unor solutii pentru ca toate furnicile sa incapa…)

La abilitati practice am vorbit despre Pointilism. Ne-am amintit ca am mai realizat lucrari folosind numai puncte si le-am aratat doua lucrari de pe internet ce le-au placut mult:
  
Apoi… la fapte: copiii au pictat pe cele 100 de furnici flamande. Abordarile au fost diferite. 

Spor la numarat 100.
Ema 
Please follow and like us:

3 thoughts on “100 zile de scoala”

  1. Cartile se gasesc si in Romania, dar in engleza, pe site-ul BooksExpress. daca dai click pe poza fiecarei carti, vei ajunge direct pe site-ul de unde le-am cumparat eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *