100 de zile de scoala de-a treia

Am sarbatorit an de an 100 de zile de scoala. In anii trecuti ideea era sa numaram pana la 100. dar anul acesta? De dragul ideii, le-am propus copiilor sa sarbatorim implinirea acestui numar. nu pentru a numara. Nu acesta e scopul la clasa a III-a.

Dupa 100 de zile de scoala esti mai bun. Fiecare si-a gasit punctul forte. Sunt mai bun … desenator, dansator, matematician, cititor, mai bun la impartiri, mai bun prieten… De pus in piept si de purtat toata ziua. Puteti descarca insignele AICI.

Scopul acestei activitati nu e de a numara pana la 100. Scopul e de a fi creativ, inventiv, de a gasi solutii si de a te implica. Daca anii trecuti se implicat toti copiii sau cat mai multi, anul acesta nu s-au mai prins toti in joc. Dar noua ne-a placut si asa. In fond ei au crescut si acum fiecare are dreptul sa decida daca vrea sau nu, daca se implica sau nu, daca face ceva sau doar sta pe margine si priveste. Pentru ca nu toti trebuie sa fie la fel si sa faca la fel. Cei care s-au prins in joc, vreo 15 copii din 30, ne-au adus colectii cu 100 de obiecte sau altceva prin care ei au sarbatorit cele 100 de zile. Ioana a adus 100 de capace, iar Teodora 100 de pietricele. Carla 100 de scobitori, Nico a confectionat o bratara cu 100 de elastice, Lminita o coronita din hartie pe care scria 100. Ioana si-a pictat un tricou cu 100, Sonia a decupat numarul 100 de prins de tricou, Ilinca a adus un tricou cu numarul 11 ! (explicatia – e un numar cuprins intre 1 si 100). Un bilet de prins pe tricou pe care Teo, mare sportiva, scrisese Maraton 100 de zile, iar Beatrice a realizat un clip de 10 secunde cu 100 de zile. 
Eu nu i-am lasat insa si pe ceilalti, asa ca i-am provocat si pe ceialalti la lucru in echipe. Asa au aparut: 100 de cuvinte frumoase, 100 de substantive din scoala, 100 de adjective la scoala, 100 de exerctii, 100 de rezultate, Mama in 100 de cuvinte (pentru ca azi e 8 Martie), un enunt cu 100 de cuvinte. Puteti descarca un blank pentru aceste fise AICI

Ema 
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *